FOTO: Orașul, mai „aerisit” în prima zi de carantină. Cozi doar la magazinele alimentare

HomeSanatate

FOTO: Orașul, mai „aerisit” în prima zi de carantină. Cozi doar la magazinele alimentare

Prima zi de carantină a găsit Bistrița puțin mai aerisită, deși la magazinele alimentare și la ieșirile din oraș unde sunt filtre tot au putut fi obs

Prima zi de carantină a găsit Bistrița puțin mai aerisită, deși la magazinele alimentare și la ieșirile din oraș unde sunt filtre tot au putut fi observate cozi. Filtre și controale au fost făcute și în cursul nopții, carantina intrând în vigoare la ora 05:00.

Bistrița s-a prezentat astăzi puțin mai aerisită, având în vedere faptul că bistrițenii au putut ieși din casă doar cu scopuri precise. Au putut fi văzute cozi la magazinele alimentare, care oricum restricționează accesul și permit doar la 2-3 clienți să intre concomitent.

Cozi s-au format și la intrările și ieșirile din oraș, în special unde erau filtre. Pe Delul Jelnei s-a format o coadă de câțiva kilometri, mai mulți agenți verificând declarațiile celor care voiau să intre sau să iasă din oraș.

Controale s-au făcut și noaptea trecută la intrările și ieșirile din oraș, Bistrița și localitățile componente întrând în carantină azi-dimineață, la ora 05:00.

Bistrițenii au voie să iasă din casă în următoarele două săptămâni doar să cumpere mâncare, să se dezmorțească cu cei mici în jurul locuinței, să plimbe animalele de companie, să meargă la medic sau la service-ul auto, să facă voluntariat, să ajute persoanele în vârstă sau aflate în întreținere sau să meargă la muncă.

Pentru a putea ieși din casă, cetățenii au nevoie de declarații pe proprie răspundere sau de adeverințe de la angajatori. Pe timpul nopții, circulația este și mai drastic restricționată, având voie să iasă din casă doar cei care merg la muncă sau au o urgență medicală.

Magazinele se închid la ora 20:00, iar în weekend și în sărbătorile legale se închid inclusiv centrele comerciale. Mai multe detalii puteți citi AICI și AICI.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0