Necruțător față de clienții care nu i-au mai putut achita ratele, Robert Sighiartău cere acum ajutor de la stat. Firma lui, printre solicitanții programului IMM Invest România. Scandalul creditării IFN-urilor prin acest program

HomeEconomic

Necruțător față de clienții care nu i-au mai putut achita ratele, Robert Sighiartău cere acum ajutor de la stat. Firma lui, printre solicitanții programului IMM Invest România. Scandalul creditării IFN-urilor prin acest program

Comautosport, firma deținută de către deputatul PNL Robert Sighiartău și familia sa, se numără printre solictanții programului IMM Invest România, d

Comautosport, firma deținută de către deputatul PNL Robert Sighiartău și familia sa, se numără printre solictanții programului IMM Invest România, demarat de ministrul finanțelor, Florin Cîțu.

Firma sa prin care vinde mașini, dar și IFN-ul pe care îl deține, au fost necruțători cu clienții lor, la începutul lunii aprilie, când mulți nu și-au mai putut plăti ratele pentru mașinile luate în leasing. IFN-ul familiei lui Robert Sighiartău a impus niște condiții absurde celor care au solicitat amânarea ratelor la automobilele cumpărate.

Mai mulți bistrițeni au semnalat faptul că au transmis solicitări de amânare a ratelor pentru leasingul la mașinile pe care le-a achiziționat de la firma Comautosport, dar, ca răspuns, li s-au transmis condiții aberante. Mai exact, reprezentanții firmei Comautosport i-au transmis că ratele pot fi amânate doar cu condiția ca acesta să predea mașinile pe toată perioada amânării. Conform răspunsului trimis de firma de leasing, reprezentanții au motivat aceste condiții prin faptul că și ei sunt afectați de criza provocată de coronavirus.

Agonia firmei ar putea lua sfârșit, în curând, având în vedere că se numără prin aplicanții programului IMM INVEST ROMANIA, care permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19 să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de catre FNGCIMM în numele si contul statului roman, prin Ministerul Finantelor Publice.

Cu alte cuvinte, dealer-ul de mașini Comautosport va beneficia de credit cu dobândă zero pentru a-și asigura lichiditățile și posibilitatea de a face investiții, dar va practica același dobânzi de leasing și condiții exigente prin IFN-ul complementar (IFN COMAUTOSPORT LEASING). O idee excelentă de pornire a motorului economiei pentru privilegiați ca Robert Sighiartău.

Guvernul a lansat site-ul marți, 28 aprilie, iar la ora 17.00, peste 17.000 de firme făcuseră solicitări. Printre solicitanți se numără firme din diverse domenii, dar și IFN-uri. Totuși, posibilitatea ca IFN-urile să aplice pentru acest program a stârnit controverse, iar PSD-iștii au votat ieri, în Senat, excluderea IFN-urilor din această schemă de finanțare garantată de stat.

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, a declarat ieri că „prietenii” ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, sunt abonați de bază la programul IMM Invest.

„Asta a fost șopârla pe care a introdus-o Cîțu în programul IMM INVEST ca să dea prietenilor bani cu dobandă zero! Așa repornim noi economia? Dând banii gratis IFN-urilor care să-i jupoaie pe români? Am votat în Senat excluderea IFN-urilor din program dar, în mod sigur, vor ataca la CCR ca sa tragă de timp să se consume plafonul“, a spus Daniel Zamfir.

Familia Sighiartău deține și firma IFN COMAUTOSPORT LEASING, dar aceasta NU a aplicat la programul IMM Invest.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0