HomeTravel

Recomandare cazare în copac: cum a fost să locuim la înălţime într-o căsuţă din Haţeg

Recomandare cazare în copac: cum a fost să locuim la înălţime într-o căsuţă din Haţeg

De când a luat naştere Aventurescu, acum mai bine de 4 ani, pe lângă ofertele la zboruri pe care le descoperim zilnic şi călătoriile pe care le facem peste mări şi ţări, mai avem o pasiune: să explorăm pe îndelete frumuseţile de pe la noi.

An de an căutăm mici comori ascunse prin diferite zone ale ţării, pe care să le arătăm lumii întregi. Ca să demonstrăm că şi la noi se poate.

Un astfel de loc special l-am descoperit în ţara Haţegului. Îi spune Transylvania Log Cabins – The Loft. De ce e special? Îţi povestim îndată.

Într-o splendidă zi de toamnă ne-am pornit spre Haţeg, pregătiţi pentru o experienţă la înălţime. La propriu. Transylvania Log Cabins – The Loft este o căsuţă în copac (într-un nuc, mai exact), în care ne-am cocoţat pentru 4 nopţi. Căsuţa se află în satul Peşteana, la vreo 12 km de oraşul Haţeg. Drumul de acces este foarte bun de parcurs chiar şi cu o maşină mai joasă, cum este a noastră.

Odată cocoţat în căsuţa din copac, ai acolo tot ce îţi trebuie, inclusiv o baie mică, dar dotată cu duş şi tot ce-ţi trebuie, plus un geam mare cu vedere la pădure şi cu nucul ce trece fix prin acolo, numai bun să-ţi atârni un prosop pe el.

Cabana se află într-o mică pădurice şi are o singură cameră, în care găseşti un pat dublu super confortabil, cu lenjerii de calitate, o măsuţă în faţa geamului (pe care noi am folosit-o pe post de birou) şi o chicinetă cu o chiuvetă, frigider, cuptor, maşină de cafea şi ustensile pentru gătit (doar la cuptor sau salate).

De pe balcon îţi poţi savura ceaiul sau cafeaua dimineaţa în tril de păsări, în vreme ce te bucuri de priveliştea naturii şi a Munţiilor Retezat din fundal.

În caz că vremea e mai răcoroasă, există şi un calorifer electric pe care şi noi l-am mai pornit pe timpul nopţii. Oricum, căsuţa este destul de călduroasă (proprietarul ne-a spus că este izolată cu lână de oaie), iar geamurile mari primesc cu generozitate căldura soarelui. 🙂

Sub căsuţă îţi poţi linişti gândurile într-unul dintre cele două hamace sau potoli pofta de grătar. Există un loc special pentru făcut grătar, pe care noi însă nu l-am folosit, dar care cu siguranţă îşi face bine treaba.

Important de ştiut e că proprietarii au mai multe căsuţe, vreo patru din câte am numărat: căsuţa în care am stat noi (The Loft), încă o căsuţă în copac (o idee mai mică, după cum ni s-a părut nouă) şi două cabane din buşteni ce pot găzdui mai multe persoane. Toate arată însă absolut minunat.

Cât costă

O noapte de cazare în căsuţa din nuc ne-a costat 250 lei. Din câte am văzut, sora ei mai mică este şi mai ieftină, 180 lei/noapte. Rezervările se fac pe Airbnb cu ceva timp înainte, aici.

Recomandăm minim 4 nopţi de dormit în copac, mai ales dacă până acolo am făcut un drum cu maşina de 7-8 ore din București.

Ce ai de vizitat

Pe scurt, o mulţime de locuri faine: satul Peşteana unde se află Rezervaţia Botanică Tăul fără Fund (casă pentru o mică plăntuţă carnivoră), rezervaţia de zimbri, mănăstirea Prislop, Sarmizegetusa, Castelul Corvinilor din Hunedoara şi încă o mică descoperire de-a noastră despre care vom povesti în curând mai detaliat: satul de marmură Alun, o mică localitate abandonată în care ajungi pe un drum pavat cu marmură (unic în România), aflat lângă cariera de unde s-a extras marmură pentru Casa Poporului.

Unde mănânci

Recomandăm să vii după tine cu d-ale gurii pentru dimineaţa, inclusiv cu apă. Prânzul sau cina poţi să le iei în Haţeg. Aici, noi am găsit restaurantul ArtMotel & Bistro ArtGrill, un loc ce ne-a întrecut toate aşteptările cu mâncare super bună şi atmosferă boemă, pe care nu te aştepţi să îl găseşti în micuţul oraşel Haţeg. Îl recomandăm cu drag şi abia aşteptăm să ne împărtăşeşti şi părerea ta când ajungi pe acolo.

Aceasta a fost a doua cazare tip căsuţă în copac pe care am testat-o. Anul trecut, i-am călcat pragul Cuibului Vulturilor, aflat în comuna Moisei din Maramureş. De găsit aici.

Pe lista noastră mai avem încă vreo trei astfel de căsuţe. Dacă mai cunoşti şi tu locuri similare, spune-ne despre ele în secţiunea de comentarii. Ne oferim drept “cobai” în a testa toate căsuţele din copac din România, ca să facem apoi o mică bază de date la îndemâna tuturor căutătorilor de comori turistice. 🙂

Citește și:

Recomandare cazare: un weekend de poveste la Casa Timiș

Recomandare cazare: Viscri 32 și viața la sat

Recomandare cazare: Pensiunea Dig’s, un colț de rai în Apuseni

Unul dintre cel mai bine păstrate secrete din Transilvania

Cât costă și unde te poți caza la un castel în România

Pensiunea Dacica din Țara Hațegului, un loc de miliarde de stele

The post Recomandare cazare în copac: cum a fost să locuim la înălţime într-o căsuţă din Haţeg first appeared on Aventurescu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0