HomeMonden

A MURIT Leo Iorga, solistul tupei Compact! Artistul avea 54 de ani! VIDEO cu ultima sa apariție pe scenă, cu piesa: “După ani și ani!”

A MURIT Leo Iorga, solistul tupei Compact! Artistul avea 54 de ani! VIDEO cu ultima sa apariție pe scenă, cu piesa: “După ani și ani!”

Fostul solist al trupei Compact, Leo Iorga, a murit, sâmbătă, 2 noiembrie. Artistul avea 54 de ani și, în ultimii ani de viață, s-a luptat cu cancerul. Anunțul a fost făcut de colegul său de trupă, Adrian Ordean.

„Acum cinci minute, colegul meu de trupă Leo Iorga a plecat spre o lume mai bună… Dumnezeu să-l ierte. Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna”, a scris Adrian Ordean.

Ultima oară când Leo Iorga a urcat pe scenă!

Leo Iorga a urcat pe scenă ultima dată în 20 septembrie 2019, la Arenele Romane, unde a avut loc concertul aniversar al trupei CompactB, susţinut în memoria lui Teo Peter, care şi-a pierdut viaţa acum 15 ani în urma unui accident auto. Leo Iorga a urcat pe scenă în scaun cu rotile şi a interpretat alături de colegii săi una dintre piesele consacrate – „După ani şi ani“. Deşi vizibil slăbit, artistul a zâmbit larg pe tot parcursul piesei.

 

A MURIT Leo Iorga, solistul tupei Compact! VIDEO cu ultima sa apariție pe scenă, cu piesa: „După ani și ani!”

Artistul avea 54 de ani și, în ultimii ani de viață, s-a luptat cu cancerul.

Publicată de Ziar de Bistrita pe Sâmbătă, 2 noiembrie 2019

 

Cariera lui Leo Iorga!

Leo Iorga s-a născut la Arad, în 1964, şi a debutat ca toboşar în trupa Liceului „Ioan Slavici“. Între anii 1984 şi 1985 a fost solist al grupului Pacific, iar din 1985 până în 1988 a fost toboşar şi solist pentru Sui-Generis. Ulterior, el a devenit solistul trupei Cargo.

Leo Iorga, cu o carieră de peste 40 de ani, solist al formaţiilor Compact, Cargo, Pacific, Schimbul 3 şi PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, va rămâne un simbol al rockului românesc. Vocea sa se identifică cu piese precum „Să te gândeşti la mine“, „După ani şi ani“, „Singur în noapte“, „Ploaia“, „Toamnă în sufletul meu“, „Trenul pierdut“ şi „Cine eşti tu oare?“. Leo Iorga s-a născut la Arad, în 1964, şi a debutat ca toboşar în trupa Liceului „Ioan Slavici“.

leo iorga ziar de bistrita

Între anii 1984 şi 1985 a fost solist al grupului Pacific, iar din 1985 până în 1988 a fost toboşar şi solist pentru Sui-Generis. Ulterior, el a devenit solistul trupei Cargo. Leo Iorga, cu o carieră de peste 40 de ani, solist al formaţiilor Compact, Cargo, Pacific, Schimbul 3 şi PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, va rămâne un simbol al rockului românesc. Vocea sa se identifică cu piese precum „Să te gândeşti la mine“, „După ani şi ani“, „Singur în noapte“, „Ploaia“, „Toamnă în sufletul meu“, „Trenul pierdut“ şi „Cine eşti tu oare?“.

Din toamna lui 1988 până în 1996, este solist al grupului Compact, în componenţa Leo Iorga, Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia şi Leluţ Vasilescu.

Din 1997 până în anul 2001 a cântat în trupa Schimbul 3, iar din 2003 cântă acompaniat de grupul Pacifica.

leo iorga ziar de bistrita

Anul 2011 a fost extrem de dificil pentru Leo Iorga, fiind diagnosticat cu cancer şi supus unei intervenţii chirurgicale dificile, din cauza unei tumori la plămân. Artistul a revenit pe scenă la câteva luni după operaţie și a continuat să cânte.

Starea sa de sănătate s-a agravat în ultimele săptămâni și artistul a decedat sâmbătă, 2 noiembrie!

Dumnezeu să-l odihnească în pace! 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0