Venirea sezonului cald aduce adesea temperaturi foarte ridicate, temperaturi care provoaca un disconfort termic. Parasolarul pentru masina previne supraincalzirea interiorului atunci cand masina este parcata direct in soare. In plus, iti fereste interiorul de efectul nociv al radiatiilor UV, care pot cauza craparea bordului si deteriorarea culorii originale a tapiteriei.
Optiunile multiple existente pe piata in privinta acestor alegeri, achizitionarea produsului potrivit devine o misiune mai complicata decat ai fi crezut deoarece sunt mai multe aspecte de care ar trebui sa tii cont. In functie de dispozitivul de protectie parbriz pe care il alegi, caracteristicile sale iti pot fi pot fi de folos si pe timp de iarna, cand, aplicat la timp pe parbriz, te scuteste de efortul de a curata geamul de zapada sau gheata.
Tipul de parasolar
In comert se gasesc mai multe variante care au ca efect protejarea impotriva soarelui, cea mai populara fiind cea a parasolarului auto pentru parbriz, cu suprafata exterioara reflectorizanta, care se amplaseaza atunci cand parchezi, iar la pornire se pliaza. Parasolarul de tip folie omologata este foarte eficient deoarece reprezinta o solutie pe termen lung, insa se monteaza in cadrul unui service, de catre o persoana cu experienta care va asigura o intindere potrivita, in urma careia toate bulele de aer vor fi eliminate.
Modul de prindere
In categoria modelelor care se pot strange, cel mai frecvent ales de catre utilizatori este cel de ventuze. Ele se desprind destul de usor, fara a depune prea mult efort si pot fi refolosite de fiecare data cand este necesar. Unele dintre parasolarele de parbriz se pot fixa cu ajutorul unor elastice de oglinda retrovizoare interioara, sau dintre cele laterale.
Daca vorbim de parasolarele fixate pe geamurile laterale pe partea din spate, te poti orienta catre modelele care se prind cu ajutorul fortei electrostatice ori pentru cele de tip rulou, montate in partea superioara sau inferioara a portierei si care sunt stranse sau intinse pe baza nevoilor de moment.
Material
Majoritatea produselor din aceasta gama sunt fabricate din poliester. Acest lucru presupune o plasa fina, care blocheaza trecerea razelor solare, fara a avea efectul de a impiedica pasagerii sa priveasca in afara. De regula, parasolarul pentru parbriz este realizat dintr-un strat poros pe care este prinsa o folie reflectorizanta, menita intocmai sa evite supraincalzirea interiorului si sa redirectioneze, totodata, razele soarelui. Folia este fabricata dintr-un material special, recomandat fiind sa achizitionezi doar folii omolagate care respecta legislatia in vigoare.
Design
Daca ne referim la parasolarul pentru parbriz, numarul de optiuni, privind forma sau culorile pe care sa le prezinte nu este unul foarte mare. In schimb, cele pentru geamuri laterale sau pentru luneta asigura variante nelimitate. Conform achizitiilor, reiese ca familiile cu copii tind catre cele colorate care ilustreaza animale sau personaje de desene animate, in detrimentul celor simple.
Chiar daca esti adult, te poti orienta catre anumite modele mai dinamice care sa it reflecte o parte din personalitate sau pasiunile care te definesc. Adeptii stilului sobru pot alege foarte usor varianta parasolarului negru sau gri, care reuseste sa filtreze lumina in exces si te va ajuta sa te simti confortabil.
Magazinul online tuning-car.ro iti pune la dispozitie o gama variata de produse de acest fel, intocmai pentru asigurarea protectiei parbrizului. Acestea se gasesc la preturi rentabile si care respecta criteriile de baza in ceea ce priveste calitatea si rezistenta lor.