Altă captură de petarde și artificii! Peste 11.000 au fost confiscate de jandarmi, în Năsăud

HomeUltimele stiri

Altă captură de petarde și artificii! Peste 11.000 au fost confiscate de jandarmi, în Năsăud

Alte peste 11.000 de articole pirotehnice au fost depistate, marți, de către jandarmi în orașul Năsăud, unde au fost scoase la vânzare de către o soc

Alte peste 11.000 de articole pirotehnice au fost depistate, marți, de către jandarmi în orașul Năsăud, unde au fost scoase la vânzare de către o societate comercială, care nu avea avizele necesare. 

Jandarmii au depistat marți, pe raza orașului Năsăud, 11.100 articole pirotehnice din categoriile F1 și F2,  expuse la vânzare. Conform legii pentru comercializarea acestor tipuri de articole este nevoie de avize din partea Poliției, respectiv a Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Având în vedere faptele constatate, jandarmii au întocmit pe numele administratorului societății, acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, conform Legii nr. 126 din 1995 republicată, privind regimul materiilor explozive. Numai în ultimele 48 de ore au fost indisponibilizate peste 16.000 de articole pirotehnice expuse ilegal spre comercializare„, a precizat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud.

Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare vor fi predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.
Astfel de acțiuni specifice vor mai fi organizate în această perioadă de către jandarmi pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite care includ manipularea unor astfel de articole.

Toți cei interesați trebuie să cunoască și prevederile legale în vigoare. Astfel, conform Legii nr. 126 din 1995 republicată, privind regimul materiilor explozive reglementarea regimului materiilor explozive în unităţile producătoare se stabileşte prin instrucţiuni emise de acestea şi avizate de Ministerul Afacerilor Interne şi după caz, de Ministerul Apărării Naţionale şi de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Articolul Altă captură de petarde și artificii! Peste 11.000 au fost confiscate de jandarmi, în Năsăud apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0