Biroul Electoral Central a prezentat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie

HomeEconomic

Biroul Electoral Central a prezentat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie

Biroul Electoral Central (BEC) a prezentat rezultatele finale înregistrate în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Potrivit BEC, Partidu

Biroul Electoral Central (BEC) a prezentat rezultatele finale înregistrate în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

Potrivit BEC, Partidul Social Democrat a câștigat alegerile parlamentare la nivel național, obținând un scor de 28,90% la Camera Deputaților și 29,32% la Senat.

Pe locul al doilea, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, se află Partidul Național Liberal (25,19% – Camera Deputaților și 25,58% – Senat). 

Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS, cu 15,37% la Camera Deputaţilor și 15,86% la Senat.

Partidul pentru Unirea Românilor (AUR) are 9,08% la Camera Deputaţilor și 9,17% la Senat, iar Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a obţinut 5,74% la Camera Deputaţilor și 5,89% la Senat.

Partidul Mișcarea Populară și Partidul Pro România nu au atins pragul de 5% pentru a intra în Parlament.

Datele prezentate sunt obţinute din centralizarea rezultatelor înainte de soluţionarea contestaţiilor depuse la Biroul Electoral Central. 

Articolul Biroul Electoral Central a prezentat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1