HomeSanatate

Bistrița-Năsăud: 62 de cazuri noi în ultimele 24 de ore!

Bistrița-Năsăud: 62 de cazuri noi în ultimele 24 de ore!

Avem 2.297 de cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 62 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. Față de ultima raportare nici o persoană nu a fost declarată vindecată, iar 58 de bistrițeni au fost externați la cerere. De asemenea, s-a înregistrat și un deces în contextul pandemiei. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 3.855 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 62 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. Printre persoanele confirmate pozitiv se numără încă 18 persoane de la un centru pentru vârstnici (același la care au fost confirmați și ieri, deci în total 46, din care 11 infirmieri), un angajat primărie, 3 elevi, din care 2 la Școala Generală nr. 1 si 1 la Liceul Căianu Mic și 1 învățătoare Maieru. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 2.297 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Instituția Prefectului precizează că cei 3 elevi raportați ieri învață la Maieru, Colegiul Național Liviu Rebreanu și Liceul Forestier.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 17 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 58 de persoane au fost externate la cerere din spital, iar nici un bistrițean nu a fost declarat vindecat. Totodată, s-a înregistrat și un deces în contextul pandemiei.

Decesul cu nr. 121 în județul Bistrița-Năsăud

Bărbat, 56 ani, internat în data de 20 octombrie în Secția Boli Infecțioase (Pneumonie și Infecție confirmată cu Covid-19), unde a decedat azi, 25 octombrie (ora 03:50). Comorbidități: Ciroză hepatică cu virus C.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 25.10.2020, este următoarea:

2.297 cazuri confirmate de CoVid-19;

121 decese;

1.917 persoane externate (1.184 externate vindecate și 733 externate la cerere);

1.268 persoane în carantină;

324 persoane izolate;

136 teste efectuate (124 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private).

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 95 cadre medicale (24 medici, 71 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 37 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 108 persoane au fost externate.
 • 139 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 63 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.
 • 19 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Zece persoane au fost externate.
 • 4 persoane bolnave de CoVid-19 sunt angajate ale Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Două dintre acestea au fost externate.
 • 2 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul CFR. Una dintre acestea a fost externată.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 13 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și șase angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. (3 asistenți medicali și 3 persoane, parte din personal auxiliar). O persoană (asistent medical) a fost externată.
 • Cinci persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Trei dintre acestea au fost externate.
 • Cinci persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Patru sunt declarate vindecate, iar o persoană este în izolare la domiciliu.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 9 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 handbaliste și un angajat de la CS Gloria 2018.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi sportivi de la CSM.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 19 din cazurile active sunt cadre didactice. Dintre acestea, patru persoane sunt internate, una în evaluare și restul în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 28 din cazurile active sunt elevi. Cinci dintre aceștia sunt internați în spital, trei în evaluare, iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un asistent social, 4 angajați și un medic rezident de la trei centre de asistență pentru vârstnici din județ.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei beneficiari și doi angajați ai unui Centru pentru Protecția Copilului din subordinea DGASPC BN.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și doi angajați de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Acestea au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 11 angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud. Două persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița (dintre care 1 medic și 9 asistenți medicali). Cinci persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 18 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. 15 persoane au fost externate, iar două persoane sunt în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 15 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (1 angajat departament resurse umane, 10 angajați ai Blocului Alimentar, trei registratori, și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistrița). O persoană a fost externată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Spitalului Orășenesc Beclean.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei angajați ai Agenției pentru Plăți și Intervenție Agricultură Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și 46 de bolnavi de la un cămin de persoane vârstnice din județ, dintre care 11 sunt infirmieri, iar restul beneficiari.

Incidența cazurilor COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3.855 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 209.648. 149.741 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 6.391 persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 73 de decese. În spitale se află internate 10.482 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 828 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 947 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 26.043 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.907 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 55.355 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 51 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.851 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 797 au fost declarați vindecați.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0