HomeTravel

Burcea: România nu are suficiente hoteluri. Solicităm Ministerului Turismului să stimuleze investiţiile

Burcea: România nu are suficiente hoteluri. Solicităm Ministerului Turismului să stimuleze investiţiile

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) solicită Ministerului Turismului un act normativ prin care să se stimuleze investiţiile în construcţia de hoteluri în România. Alin Burcea, primvicepreşedinte al ANAT, a declarat pentru News.ro că România nu are suficiente locuri de cazare în hoteluri, iar camere libere se găsesc foarte greu. Altfel, acesta spune că, pe outgoing, cele mai căutate destinaţii pentru turiştii români sunt Turcia, Grecia şi Spania, în acest sezon estival.

”România nu are suficiente hoteluri, deşi pare surprinzător. Există 2,5 milioane de turişti care vin în vacanţă în scop de corporate în România. Anul trecut a fost cel mai bun pentru hotelurile din România. De exemplu, hotelul meu (Hotelul Best Western Stil din Bucureşti, n.r.) a avut un grad de ocupare de 80%, ceea ce e foarte bine. Şi toţi hotelierii cu care vorbesc nu au locuri libere aproape niciodată. De exemplu, ca să poţi face un circuit la Sibiu în septembrie-octombrie-noiembrie, rezervarea o faci cu un an înainte, că nu găseşti hoteluri. În prezent, numărul de locuri de cazare din hoteluri este insuficient. În Cluj, iarăşi, nu găseşti locuri”, a declarat Alin Burcea, pentru News.ro.

Acesta solicită Ministerului Turismului un act normativ prin care să se stimuleze investiţiile în construcţia de hoteluri în România.

”De aceea nici nu putem aduce şi mai mulţi turişti străini, pentru că această capacitate de cazare este limitată. În Deltă sunt numai 40 de pensiuni, de exemplu. Păi ce să faci cu numai 2.000 de locuri în Deltă?”, se întreabă omul de afaceri.

Alfel, din punctul de vedere al vânzării vacanţelor, Burcea afirmă că 2018 este un an bun, pentru că românii circulă mult.

”Noi am avut o creştere de 26% în volum de vânzări, de 47 milioane euro, iar pentru acest an estimăm tot peste 20%, vrem să ne apropiem de 60 milioane euro”, menţionează Alin Burcea.

În ceea ce priveşte cele mai căutate destinaţii, Burcea spune 2018 este ”anul Antalyei”, iar gradul de ocupare este deja de 80%.

”După trei ani în care Antalya a fost într-un mic con de umbră, din cauza evenimentelor de acolo, în prezent situţia s-a stabilizat şi nu mai sunt probleme. Românii se întorc acolo şi nu ar risca, mai ales că merg cu copiii în vacanţă acolo. Se estimează că circa 160.000-170.000 de români vor merge în acest an în vacanţă în Antalya, faţă de 110.000 anul trecut”, punctează omul de afaceri.

Din total, Paralela 45 are 20.000 de turişti în acest an, de la 9.000 de turişti în 2017.

”În Antalya se zboară de peste tot din România, din toate marile oraşe, au o capacitate de cazare de 12 milioane de locuri. De exemplu, am vândut pachete all-inclusive şi cu 500 de euro la un hotel de cinci stele, pentru un sejur de şapte zile, cu tot cu bilete de avion şi transfer”, adaugă el.

Şi Grecia este la fel de cerută ca în ultimii ani, unde Paralela 45 a introdus două insule noi în ofertă, Samos şi Lesbos.

”Şi Spania este într-o permanentă creştere. Avem plecări din Bucureşti, Timişoara, Iaşi. A început să crească Spania, ca de destinaţie turistică, de când au dispărut ameninţările cu bombe. Se merge în Gran Canaria, Tenerife, Mallorca”, a adăugat Burcea.

În ceea ce priveşte circuitele, acestea au crescut cu 100%, însă creşterea se datorează, în parte, şi faptului că Omnia Turism a ieşit de pe piaţă, după ce anul trecut proprietarul agenţiei de turism, George Negru, s-a sinucis, iar o parte din clienţii săi au migrat către Paralela 45.

”Ne-am axat foarte mult pe circuite. Piaţa circuitelor este total diferită de cea a charterelor. Se fac mai greu şi cu o mare acurateţe. Vindem circuite inclusiv în Japonia, Australia, Egipt şi Republica Moldova”, menţionează Alin Burcea.

Touroperatorul Paralela 45 va lansa totodată pachete pentru Malta, dar şi Sicilia-Malta şi Sicilia-Calabria.

Pe litoralul românesc, compania înregistrează o creştere de 20%.

”De turism intern ne-am apucat de vreo 6-7 ani, nu mai mult. În acest an, cred că vom ajunge la o cifră de afaceri de 2,5 milioane euro numai pe această destinaţie. În ultimii cinci ani nu am avut suficiente locuri de vânzare pe litoral. Oricât am contracta, nu ajung”, subliniază Burcea.

Anul acesta Paralela 45 a deschis două agenţii în Bucureşti.

Pe partea de online, vânzările ar putea ajunge la 2-3 milioane euro în acest an.

De asemenea, compania a fost premiată la Top Hotel Awards, luând locul 1 la categoria outgoing.

Reader’s Digest  acordă de zece ani premiul pentru cea mai bună agenţie de turism, bazat pe votul cititorilor.

“Sunt 28 de ani de activitate în spate, în care nu ne-am făcut de râs, nu am minţit, nu am vândut vacanţe de 1 euro. Am mai şi greşit, dar nu cu bună ştiinţă, şi mereu am încercat să îndreptăm”, a declarat Alin Burcea.

The post Burcea: România nu are suficiente hoteluri. Solicităm Ministerului Turismului să stimuleze investiţiile appeared first on Vocea.biz.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0