Ce planuri are PSD: 42 smart cities, 100 de oraşe competitive, acces în maximum 2h la cel mai apropiat aeroport şi în maximum 1h la cea mai apropiată intrare pe autostradă

HomeEconomic

Ce planuri are PSD: 42 smart cities, 100 de oraşe competitive, acces în maximum 2h la cel mai apropiat aeroport şi în maximum 1h la cea mai apropiată intrare pe autostradă

Daniel Suciu, deputat PSD, a vorbit ieri despre programul de guvernare al Partidului Social-Democrat, la capitolul Dezvoltare Regională și Locală. Ac

Daniel Suciu, deputat PSD, a vorbit ieri despre programul de guvernare al Partidului Social-Democrat, la capitolul Dezvoltare Regională și Locală. Acesta ar cuprinde dezoltarea a 42 smart cities, a 100 de oraşe competitive, acces în maximum două ore la cel mai apropiat aeroport şi în maximum o oră la cea mai apropiată intrare pe autostradă.

Pentru toate aceste proiecte vor fi folosiţi bani din bugetul naţional, din bugetul Next Generation, din actualul şi următorul exerciţiu financiar.

„Ceea ce ne propunem noi şi ceea ce se va întâmpla este o Românie dezvoltată pentru absolut toţi românii. Şi principiul este foarte simplu: orice român, indiferent de regiune, trebuie să ajungă în maximum două ore la cel mai apropiat aeroport şi în maximum o oră la cea mai apropiată intrare pe autostradă. Orice român, indiferent de regiune, trebuie să aibă cele zece servicii obligatorii. Şi asta înseamnă: apă şi canalizare, gaz, acces la educaţie, sănătate, cultură, sport şi divertisment. După primii patru ani de guvernare, în România vor fi 42 smart cities şi 100 de oraşe competitive. Obiectivele noastre sunt foarte clare: o dezvoltare sustenabilă şi echitabilă, reducerea decalajelor urban-rural, creşterea autonomiei locale, tranziţia de la economia liniară la economia circulară (…) şi întărirea identităţii naţionale, prin valorificarea tradiţiilor locale şi regionale”, a arătat Suciu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PSD, potrivit flux24.ro.

Suciu a subliniat că toate proiectele de investiţii din România, fie că sunt finanţate din fonduri europene sau guvernamentale, vor trebuie să respecte aceleaşi reguli. El a anunţat şi înfiinţarea Fondului Naţional de Dezvoltare Locală, cu o finanţare anuală de 3 miliarde de euro, mai scrie publicația amintită.

„Adică, cine aplică pentru un proiect în PNDL va respecta aceleaşi rigori, astfel încât, în orice moment din anii următor, această investiţie să poată fi trecută cu finanţare europeană. Programele guvernamentale vor deveni programe suport. Şi tocmai de aceea se va înfiinţa Fondul Naţional de Dezvoltare Locală, cu o bugetare anuală de circa 3 miliarde de euro, care va include tocmai aceste lucruri: PNDL, CNI, ANL, Cadastru şi fondurile europene, astfel încât orice comunitate din această ţară, până la finalul exerciţiului financiar 2027, dar chiar şi mai repede, să beneficieze de serviciile minime pe care secolul în care trăim le reclamă. Şi anume: depui un proiect pentru apă şi canalizare – este foarte bine. Nu poţi depune un proiect pentru asfaltare dacă nu ai apă şi canalizare”, a spus el.

Citește continuarea AICI.

Articolul Ce planuri are PSD: 42 smart cities, 100 de oraşe competitive, acces în maximum 2h la cel mai apropiat aeroport şi în maximum 1h la cea mai apropiată intrare pe autostradă apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0