HomeEveniment

Cinci incidente electorale, înregistrate în Bistrița-Năsăud în ziua votului pentru alegerile parlamentare

Cinci incidente electorale, înregistrate în Bistrița-Năsăud în ziua votului pentru alegerile parlamentare

Pe parcursul procesului electoral pentru alegerile parlamentare, în județul Bistrița-Năsăud au fost sesizate 5 incidente de natură electorală. În 3 dintre acestea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, au fost aplicate avertismente ca urmare a unor apeluri nejustificate la 112.

De la ultima actualizare, un bărbat din Bistrița a sesizat prin 112 faptul că nu și-a putut exercita dreptul la vot întrucât instituția unde s-a prezentat el, sediul unei grădinițe este închis. Din verificările efectuate, a reieșit faptul că în instituția respectivă nu era constituită secție de votare, iar bărbatul, în vârstă de 52 de ani, a fost îndrumat la o secția de votare din proximitatea locuinței, unde putea vota. Polițiștii au aplicat un avertisment, conform OUG 34/2008”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Totodată, în această seară, în urma acțiunilor de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea Legii 208/2015 și a Legii 55/2020.

”Conform verificărilor, un bărbat de 35 de ani, din Căianu Mic, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi comercializat băuturi alcoolice în zona de protecție a unei secții de votare din Căianu Mic, unui număr de 4 persoane. În total au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 lei”, a adăugat Crina Sîrb.

De asemenea, la ora 20.23, președintele unei secții de votare din Sângeorz-Băi a sesizat telefonic că la secția respectivă a fost permisă exercitarea dreptului la vot, pe listele suplimentare, unui număr de 8 persoane din alte județe care nu ar avea domiciliul sau reședința în județul Bistrița-Năsăud.

”La fața locului a fost direcționată grupa operativă din cadrul Serviciului de Investigații Criminale pentru efectuarea de verificări și luarea măsurilor care se impun”,a mai spus sursa citată.

Tot în cursul acestei zile au fost primite în total 8 notificări prin Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezentei la Vot, privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor cetățeni, acestea fiind infirmate.

Pe parcursul acestei zile, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Pentru intervenția efectivă la incidentele semnalate, polițiștii angrenați în paza și protecția secțiilor de votare au fost sprijiniți de patrulele de poliție aflate în dispozitivul curent de intervenție, care și-au desfășurat activitatea în zonă și de către echipe operative, pregătite să intervină la nevoie.

Forțele de ordine au desfășurat misiuni până la finalizarea activităților privind menținerea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră, pe raza județului Bistrița-Năsăud, nefiind înregistrate evenimente negative.

Le mulțumim cetățenilor care în timpul exercitării dreptului de vot au dat dovadă de responsabilitate și au respectat prevederile legale”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

Articolul Cinci incidente electorale, înregistrate în Bistrița-Năsăud în ziua votului pentru alegerile parlamentare apare prima dată în Mesagerul de Bistriţa Năsăud.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1