HomeUltimele stiri

Cinci români s-au dat drept „traci” și au vrut să intre în Ungaria. Incidente cu vameșii maghiari, la Nădlac II

Cinci români s-au dat drept „traci” și au vrut să intre în Ungaria. Incidente cu vameșii maghiari, la Nădlac II

Cinci români s-au dat drept „traci” și au vrut să intre în Ungaria. Au urmat o serie de incidente cu vameșii maghiari, care nu le-au permis accesul în țara vecină. Mai mult, una dintre persoane a fost reținută deoarece devenise recalcitrantă, provocând scandal.

Totul s-a întâmplat la  Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, acolo unde o familie formată din cinci persoane s-a prezentat cu documente de identitate neoficiale.

„Tracii” din România, scandal la granița cu Ungaria

Pe actele celor cinci scria că sunt traci. Totodată, circulau cu o maşină radiată din circulaţie, iar pe plăcuţele de înmatriculare scria „Tracia”. Șoferul mașinii a intrat în conflict cu poliţiştii de frontieră  maghiari, care nu au permis tranzitarea frontierei din cauza documentelor nerecunoscute de statul român. Pentru că a devenit agresiv, bărbatul a fost imobilizat, fiind dus la un sediu din Ungaria al autorităţilor de frontieră, pentru cercetări suplimentare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei, a declarat că „autorităţile din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat cinci cetăţeni români care au prezentat la controlul de frontieră documente nerecunoscute de statul român şi care călătoreau cu un autoturism radiat din circulaţie”.

Cinci „traci”, cu vârste între 7 luni și 35 de ani

Cei cinci sunt cetăţeni români, doi adulţi, în vârstă de 31 şi 35 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între 7 luni şi 8 ani. După stabilirea identităţii, procedură necesară pentru permiterea intrării în România şi continuării călătoriei, poliţiştii de frontieră au permis intrarea în ţară cetăţenilor români. Menţionăm că, pe timpul derulării verificărilor, persoanele adulte au refuzat să colaboreze cu autorităţile maghiare pentru stabilirea identităţii, motiv pentru care acestea au fost oprite pe teritoriul statului vecin, pentru verificări suplimentare, iar pentru că şoferul s-a manifestat agresiv, a fost imobilizat de colegii maghiari”, a declarat sursa citată.

În acest caz, poliţiştii de frontieră arădeni fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi cu numere de înmatriculare false şi participaţie improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Sursa: Gândul.ro

Articolul Cinci români s-au dat drept „traci” și au vrut să intre în Ungaria. Incidente cu vameșii maghiari, la Nădlac II apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1