HomeUltimele stiri

Doi copii din Cușma, la spital după ce s-au opărit cu apă clocotită

Doi copii din Cușma, la spital după ce s-au opărit cu apă clocotită

Doi copii din localitatea Cușma au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, aceștia având nevoie de asistență medicală după ce s-au opărit cu apă clocotită. UPDATE: Copiii vor fi transferați la o clinică din Cluj-Napoca.

La locul incidentului s-au deplasat două echipaje SMURD, unul de prim ajutor și altul de terapie intensivă mobilă, care au stabilizat copii.

Echipajele medicale au găsit la locul solicitării doi copii cu vârste de 5 ani (fetita), respectiv 12 ani (băiețelul), care prezentau arsuri de gradul II pe o suprafață de aproximativ 15 %, respectiv 10 % din corp. Erau stabili hemodinamic și respirator, au fost stabilizat de către echipajele medicale și transportați la UPU SMURD Pediatrie Bistrița pentru investigații și îngrijiri medicale”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

UPDATE

”Starea de sănătate a celor doi minori din localitatea Cușma, aduși astăzi (22 noiembrie) la UPU Pediatrie din cadrul Spitalul Județean de Urgență Bistrița prezentând arsuri cu lichid fierbinte, este stabilă. Copiii au suferit arsuri de gradele I și II A pe mai puțin de 10% din suprafața corpului, au o stare generală bună și vor fi transferați la Clinica de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din Cluj-Napoca pentru îngrijiri de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari.

Articolul Doi copii din Cușma, la spital după ce s-au opărit cu apă clocotită apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0