HomeUltimele stiri

FOTO: Polițiștii anunță ample acțiuni pe linie silvică

FOTO: Polițiștii anunță ample acțiuni pe linie silvică

În această perioadă, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice intensifică acțiunile pentru protejarea fondului forestier și combaterea tăierilor ilegale de arbori.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, acțiunile polițiștilor vizează verificarea depozitelor și instalațiilor de prelucrare a lemnului, dar și verificarea legalității transporturilor de material lemnos și a pomilor de Crăciun.

Totodată, pe Drumul Național 17, în localitatea Piatra Fântânele, a fost instituit un filtru, iar polițiștii Serviciului Rutier și cei specializați în combaterea delictelor silvice au verificat transporturile de material lemnos.

În cadrul acțiunilor desfășurate sâmbătă, 12 decembrie,, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea Legii 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar ca măsură complementară, au fost ridicați în vederea confiscării aproape 13 de metri cubi de material lemnos de diferite specii, în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

De asemenea, au mai fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale pentru abateri la regimul rutier, în valoare de aproximativ 2.500 de lei și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

La acțiunile desfășurate au participat jandarmi și reprezentați ai Gărzii Forestiere și Ocoalelor Silvice.

Articolul FOTO: Polițiștii anunță ample acțiuni pe linie silvică apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0