HomeEconomic

FOTO: PSD Bistrița-Năsăud și-a lansat candidații pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie

FOTO: PSD Bistrița-Năsăud și-a lansat candidații pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie

Partidul Social Democrat Bistrița-Năsăud și-a prezentat candidații pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, evenimentul desfășurându-se vineri, în curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, în cadru restrâns.

Primul care a luat cuvântul în cadrul evenimentului de lansare a candidaților a fost președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, subliniind că partidul are o echipă cu experiență vastă în mai multe domenii și cu oameni bine pregătiți.

Avem profesioniști în diferite domenii, care pot să vă reprezinte-n Parlamentul României, să fie vocea dumneavoastră acolo, să realizeze legi care să stea la baza dezvoltării comunităților! Așadar, suntem pregătiți și pentru alegerile parlamentare care încep astăzi, într-o perioadă grea, când prioritatea autorităților ar trebui să fie doar sănătatea oamenilor, oprirea dezastrului, recâștigarea controlului pandemiei. Însă, din dorința de putere absolută, PNL face troc cu viața oamenilor și ne pune pe toți într-o situație nefirească și nesănătoasă. Dar nu vă vom abandona! Continuăm să vă fim alături, să ne implicăm în gestionarea pandemiei, să oferim soluții, fapte nu vorbe, în timp ce miniștrii din Guvernul României, inconștienți fiind, sunt în campanie electorală. Neacceptarea amânării alegerilor de către PNL este o dovadă de trădare a interesului oamenilor, a misiunii și jurământului făcut de cei ce azi conduc destinele românilor”, a transmis Moldovan.

Ulterior, trei dintre candidații PSD Bistrița-Năsăud la alegerile parlamentare au rostit câteva cuvinte.

Deputatul Daniel Suciu a subliniat că această campanie electorală va fi una cu totul atipică, din cauza faptului că prioritățile, grijile și chiar viața tuturor s-au schimbat în ultimele șapte luni.

Noi ne dorim un singur lucru, ca fiecare bistrițean să fie în siguranță și să fie sănătos. (…) Am intrat în această competiție nu pentră că ne-am fi dorit. Cred că orice om sănătos la minte ar fi amânat aceste alegeri. (…) Sănătatea celor apropiați nouă, a copiilor noștri este mai importantă decât absolut orice. Dacă vom avea alegeri în 6 decembrie și vom ajunge în Parlament, vreau ca niciodată să nu se mai întâmple ce se întâmplă acum, ca un partid să arunce la coșul de gunoi sănătatea noastră, a tuturor”, a declarat Daniel Suciu.

La rândul său, senatorul Ioan Deneș a apreciat și el că această campanie va fi una atipică și a precizat că, în opinia sa, aceste alegeri ar fi trebuit amânate. ”PNL, cu o insistență obsesivă, își dorește cu orice preț alegeri parlamentare în 6 decembrie. Noi suntem pregătiți și vom respecta regulile sanitare aflate în vigoare, având mare grijă de populație. Vom avea contact cât mai puțin cu cetățenii pentru a diminua pericolul de infectare”, a spus Deneș, aflat pe primul loc pe lista PSD Bistrița-Năsăud pentru Senat.

Consilierul județean Bogdan Ivan Gruia a făcut referire la investițiile pe care PSD Bistrița-Năsăud le-a făcut pentru sistemul sanitar din județ și la eforturile pe care administrația județeană le-a făcut pentru a aduce medici la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

”Cum ar fi arătat astăzi județul Bistrița-Năsăud dacă PSD, în ultimii 4-8 ani, prin președintele Emil Radu Moldovan, nu ar fi atras 50 de milioane de euro și nu ar fi transformat Spitalul Județean de Urgență Bistrița într-unul dintre cele mai moderne din România, dotat cu medici și tehnică medicală? Cum ar fi fost România dacă PSD nu ar fi luat măsuri prin care medicii să aibă salarii decente și să oprească hemoragia plecării specialiștilor din România? (…) În programul pe care l-am inițiat, vom milita pentru indemnizație minimă de 1.500 de lei pentru fiecare persoană care și-a pierdut salariul sau venitul în această perioadă a pandemiei de COVID-19. De asemenea, pentru scurtarea rezidențiatului medicilor și aducerea lor în prim plan în lupta împotriva acestui virus și acoperirea necesarului de personal medical și pentru celelelate boli și asigurarea obligatorie a personalului auxiliar – asistenți, brancardieri, infirmieri”, a spus Bogdan Ivan Gruia.

Potrivit PSD Bistrița-Năsăud, pentru un fotoliu în Camera Deputaților vor candida Daniel Suciu, Bogdan Ivan Gruia, Ciprian Ceclan Oprea, Anamaria Todor, Marius Muti, Iulia Runcan și Paul Pop, în vreme ce pentru Senat intră în luptă Ioan Deneș, Virgil Rus, Andra Bolboacă și Grațian Crișan.

Articolul FOTO: PSD Bistrița-Năsăud și-a lansat candidații pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0