FOTO: Un antreprenor din Bistrița este dispus să ofere servicii de taximetrie cu o mașină complet electrică

HomeMonden

FOTO: Un antreprenor din Bistrița este dispus să ofere servicii de taximetrie cu o mașină complet electrică

    Un antreprenor din Bistrița este dispus să ofere servicii de taximetrie cu o mașină complet electrică, în acest sens făcând demersuri la Primăria

În 17 – 18 august, Asociația Ținutul Haiducilor din Târlișua pregătește un super-show: off-road, echitație, muzică bună! Se caută sponsori care să vină alături, la susținerea și promovarea turismului!
46 de lucrări ale artistului plastic Liviu Suhar, într-o expoziție organizată de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Direcția 5 cântă la Bistrița! Turneul Național “Povestea Noastră – 30 de ani!”

 

 

Un antreprenor din Bistrița este dispus să ofere servicii de taximetrie cu o mașină complet electrică, în acest sens făcând demersuri la Primăria Bistrița pentru a obține o licență de taximetrie.În aceste condiții, viceprimarul Cristian Niculae a anunțat că la nivelul municipiului Bistrița vor fi amenajate și primele stații de încărcare pentru mașinile electrice, care vor putea fi utilizate de toți cetățenii care vor opta pentru autovehicule electrice.

În plus, tot pentru că Primăria Bistrița implementează proiecte prin intermediul cărora intenționează să reducă gradul de poluare, viceprimarul Cristian Niculae a anunțat că va iniția un proiect de hotărâre prin intermediul căruia propune alocarea de licențe de taximetrie pentru mașinile electrice. Proiectul prevede ca în primă fază să fie emise 20 de astfel de licențe, iar numărul acestora ar putea crește dacă va exista interes în acest sens.

Voi iniția în scurt timp un proiect de hotarâre de Consiliul Local, ce prevede alocarea unui număr de 20 de licențe de taximetrie pentru mașini electrice. Deja avem primul antreprenor care dorește să ofere servicii de taximetrie cu o mașină complet electrică, și sper ca exemplul dumnealui să fie urmat de toți operatorii de taximetrie. Astăzi a depus o cerere la primărie în acest sens. Mașina este deja pregătită. Firește că vor aparea și primele stații de încărcare a mașinilor electrice, prin efortul financiar al primăriei, pentru ca și concetățenii noștrii care-și vor cumpăra mașini electrice să le poată folosi”, a scris Cristian Niculae pe pagina oficială de pe o rețea de socializare. 

Printre proiectele prin care Primăria Bistrița propune reducerea poluării din oraș se numără și proiectul “Linia Verde” – care va aduce primele autobuze electrice în Bistrița. Achiziția autobuzelor este în plină desfășurare, procedura de licitație fiind lansată. Valoarea contractului de achiziții publice este de aproximativ 21 de milioane de lei, iar potrivit caietului de sarcini se vor achiziționa 10 autobuze electrice, 10 stații de încărcare lentă, două stații de încărcare rapidă și o stație de încărcare mobilă. Companiile interesate să furnizeze mijloacele de transport electrice și echipamentele necesare pot depune ofertele până la data de 10 decembrie 2019.

De asemenea, un alt proiect al cărui scop este tot reducerea poluării în oraș este cel care prevede amenajarea unor piste pentru cicliști pe 29 de străzi din Bistrița.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0