Gabriel Lazany: Stație de producere a oxigenului medical, la Spitalul Județean de Urgență!

HomeSanatate

Gabriel Lazany: Stație de producere a oxigenului medical, la Spitalul Județean de Urgență!

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, a adus vestea cea bună, și anume că în unitatea medicală a fost montată o stație

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, a adus vestea cea bună, și anume că în unitatea medicală a fost montată o stație nouă pentru producerea oxigenului medicinal.

Îmbogățirea aerului inspirat cu oxigen este una din principalele metode terapeutice la pacienții infectați cu COVID-19. Odată cu închiderea secției de Boli infecțioase de pe str. Alba-Iulia și mutarea pacienților COVID-19 la spitalul mare, consumul de oxigen medical a crescut în mod implicit. Pentru a nu afecta activitatea medicală și tratamentul pacienților internați pe celelalte secții ale spitalului, ca măsură de siguranță, am decis suplimentarea capacității de producție a oxigenului, în acest sens fiind montată și pusă în funcțiune o nouă stație de producere a oxigenului medical, transmite acesta pe o pagină de socializare.

Investițiile în aparatură continuă, din nefericire, majoritatea spitalelor fiind dotate cu sisteme de generare a oxigenului pentru aplicații medicale învechite sau de proastă calitate.

În contextul actual, bolnavii de COVID-19 cel mai des ajung să fie oxigenați mecanic cu aparate speciale. În acest context, este mandatoriu ca oxigenul să fie de o puritate înaltă, obținut doar cu aparatură de calitate.COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0