HomeSocial

În Bistrița, deși s-a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, creșele rămân deschise

În Bistrița, deși s-a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, creșele rămân deschise

Creșele din municipiul Bistrița rămân deschise, ele neintrând sub incidența ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății privind organizarea activității în instituțiile de învâțământ în condiții de siguranță epidemiologică, a anunțat primarul Ioan Turc.

Deoarece autoritatea publică locală decide închiderea sau deschiderea creșelor în actualul context pandemic, după o consultare cu Direcția Municipală de Sănătate (din care a reieșit că nu s-au înregistrat cazuri de îmbolnăviri ale copiilor cu noul coronavirus de la redeschiderea creșelor la începutul lunii iulie), am hotărât că, deocamdată, nu se impune sistarea activității la nivelul creșelor publice din Bistrița”, a declarat primarul Ioan Turc.

Edilul orașului amintește că pentru cele 13 grupe de copii există 13 lămpi UV, dar și multiple dozatoare cu dezinfectant. În plus, măsurile uzuale de protecție sanitară trebuie respectate cu strictețe, iar părinții nu au acces în interior, copiii fiind preluați de la intrare.

”Se are în vedere, înainte de toate, siguranța celor mici, dar funcționarea creșelor îi ajută și pe părinți să își poată desfășura activitățile, având copiii în spații unde profilaxia este în prim-plan”, a adăugat Ioan Turc.

În Bistrița funcționează cinci creșe de stat, care oferă un număr total de 335 de locuri.

Articolul În Bistrița, deși s-a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, creșele rămân deschise apare prima dată în Mesagerul de Bistriţa Năsăud.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1