HomeUltimele stiri

Majoritatea persoanelor infectate cu Covid-19 sunt imune la virus

Majoritatea persoanelor infectate cu Covid-19 sunt imune la virus

Mai mulți cercetători care s-au ocupat de studierea îndeaproape a coronavirusului au demonstrat că anticorpii sunt prezenți în organismul persoanelor infectate cu Covid-19 – chiar și după 9 luni! Potrivit acestora, infectații pot fi imuni la coronavirus, chiar dacă nu mai prezintă anticorpi, transmite heute.at.

Diverse studii internaționale au arătat că anticorpii care se formează în organismul pacientului infectat cu Covid-19 rămân în sângele acestuia o perioadă mai îndelungată față de cât preziceau inițial oamenii de știință. Pentru a verifica mai amănunțit aceste detalii, în perioada 10-11 decembrie, la 152 de austrieci cu istoric de infecție cu coronavirus le-au fost realizate teste.

Majoritatea celor infectați sunt imuni

„În mare parte, participanții au fost infectați cu coronavirus în lunile martie și aprilie. 84% dintre persoanele infectate în luna martie prezintă încă anticorpi (IgC)”, a declarat Robert Wagner, Director în Știință și Management la DPU, potrivit heute.at.

Robert Wagner a mai precizat că, de la începutul pandemiei, 84% dintre persoanele infectate cu coronavirus prezintă anticorpi: „Rezultatul acestui studiu coincide cu alte rezultate publicate în luna octombrie, care arătau că un procent de 84% dintre pacienții infectați încă mai aveau anticorpi.”

„Nu vreau să luăm concluzii pripite, dar privind prin perspectiva rezultatelor pe care le-am obținut, observăm că majoritatea pacienților încă prezintă anticorpi după nouă luni de zile”, a subliniat directorul în Știință.

Citește și Cîțu și unul dintre vicepremieri au uitat să jure cu mâna pe Biblie

Articolul Majoritatea persoanelor infectate cu Covid-19 sunt imune la virus apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0