HomeUltimele stiri

Medic: Statul Român ar trebui să efectueze cel puțin 100.000 de teste zilnic

Medic: Statul Român ar trebui să efectueze cel puțin 100.000 de teste zilnic

Adrian Marinescu, medic primar infecționist la Institutul “Matei Balș” din Capitală, susține că, în România, ar trebuie să fie testate, zilnic, cel puțin 100.000 de persoane, acesta fiind, în opinia sa, nivelul optim. Totodată, doctorul mai anunță că într-o săptămână, două se vor vedea efectele măsurilor restrictive impuse de autorități în ultima perioadă.

Potrivit raportului prezentat de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost prelucrate 31.005 teste, 18.988 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.017 la cerere. Foarte puțin în opinia lui Adrian Marinescu.

În mod evident că testarea nu e la nivelul la care ar trebui să fie. Ar trebui să avem în fiecare zi unu la sută din populație. Cel puțin 100.000 de teste în fiecare zi, chiar dacă înseamnă și teste rapide, în mod complementar. Nu e suficient sa testăm doar acum. Cred că destul de curând se va ajunge la 100.000 de teste. Teste rapide se fac deja în secțiile de urgență, ar trebui făcute mai rapid”, a declarat Adrian Marinescu, la Realitatea Plus.

Adrian Marinescu: “Multe activități sunt greu de restricționat”

În continuare, Adrian Marinescu, medic primar infecționist la Institutul “Matei Balș” din Capitală, a declarat că efectele măsurilor restrictive impuse, în ultima perioadă, de Guvern vor fi vizibile în aproximativ două săptămâni.

Nu e suficient să avem mai putine cazuri într-o zi, trebuie o medie într-o săptămână. Noi am spus că vom ajunge în punctul în care vom folosi și secțiile ATI de la alte spitale. Nu pot să rezolv doar cu câteva spitale. În viitorul apropiat de aici va veni. Toate spitalele care pot avea dublu circuit o vor face.

Măsurile… Nu avem elemente noi în momentul de față. Să sperăm că peste o săptămână, două se vor vedea efecte. Deși si sunt multe activitati greu de restricționat – întâlnirile acasă, nu se poarta mască și apar focare”, a menționat Adrian Marinescu, la Realitatea PLUS.

Sursa: Gândul.ro

Articolul Medic: Statul Român ar trebui să efectueze cel puțin 100.000 de teste zilnic apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0