Noi măsuri restrictive în Bistrița Bârgăului, Ciceu Giurgești și Salva! O comună SCAPĂ de restricții

HomeUltimele stiri

Noi măsuri restrictive în Bistrița Bârgăului, Ciceu Giurgești și Salva! O comună SCAPĂ de restricții

Instituția Prefectului a anunțat noi măsuri restrictive în trei comune din județ. Bistrița Bârgăului a trecut de incidența de 3/1.000 de locuitori. C

Instituția Prefectului a anunțat noi măsuri restrictive în trei comune din județ. Bistrița Bârgăului a trecut de incidența de 3/1.000 de locuitori. Ciceu Giurgești și Salva au depășit pragul de 1,5/1.000 de locuitori.

În urma analizei numărului de cazuri de COVID 19 din fiecare comună și oraș din județ, Comitetul Județean pentru Situațiid e Urgență a decis să se impună noi măsuri restrictive în trei comune.

E vorba de Bistrița Bârgăului, unde s-a depășit pragul de 3/1.000 de locuitori și Ciceu Giurgești și Salva.

Conform Hotărârii C.J.S.U 83/11.11.2020, se introduc restricţii în 𝐁𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐭̗𝐚 𝐁𝐚̂𝐫𝐠𝐚̆𝐮𝐥𝐮𝐢 unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝟑/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢.

Astfel:

  • se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
  • Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
  • Măsurile prevăd că, în localitățile menționate mai sus, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.
  • De asemenea, în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Aceeași Hotărâre C.J.S.U prevede măsuri restrictive în 𝐂𝐢𝐜𝐞𝐮 𝐆𝐢𝐮𝐫𝐠𝐞𝐬̗𝐭𝐢 și 𝐒𝐚𝐥𝐯𝐚, unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝟏,𝟓/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐬̗𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐝𝐞 𝟑/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢.

CE măsuri se impun:

  • activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.
  • Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

O comună, în schimb, scapă de restricții, după ce incidența cazurilor a scăzut sub 1,5 la 1.000 de locuitori.

De asemenea, conform Hotărârii 83/11.11.2020, se ridică restricțiile impuse în 𝐂𝐨𝐬̗𝐛𝐮𝐜, unitate administrative teritorială unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 este 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐬𝐚𝐮 𝐞𝐠𝐚𝐥𝐚̆ 𝐜𝐮 𝟏,𝟓/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0