NOI măsuri restrictive în patru comune din județ! În una dintre ele, MASCA e obligatorie și în spațiile publice deschise

HomeUltimele stiri

NOI măsuri restrictive în patru comune din județ! În una dintre ele, MASCA e obligatorie și în spațiile publice deschise

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud a emis noi măsuri restrictive pentru patru comune din județ. Majoritatea privind modul

O tinerică și doi bărbați, plasați în carantină, găsiți de oamenii legii în cu totul altă parte
Luna trecută, jandarmii din BN au dat amenzi de 110.000 de lei
CoVid-19 BN: 114 infectați, 4 decedați! 26 dintre noile cazuri sunt pacienți ai Secției Psihiatrie Beclean

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud a emis noi măsuri restrictive pentru patru comune din județ. Majoritatea privind modul de desfășurare a activității agenților economici. Totuși, într-una dintre comune, purtarea măștii devine obligatorie înclusiv în spațiile publice deschise.

Numărul cazurilor de coronavirus crește constant, atât la nivel național cât și local.

În funcție de incidența cazurilor, în ultimele 14 zile, Comitetul Județean de Urgență Bistrița Năsăud decide impunerea unor măsuri restrictive.

În patru comune din județ, CJSU BN a impus NOI măsuri. În Monor se impune purtarea măștii și în spațiole publice deschise.

Măsuri suplimentare în Monor, Șintereag, Braniștea și Nimigea, adoptate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus CoVid-19!

Conform Hotărârii C.J.S.U. nr. 50/20.10.2020, se introduc restricţii în Monor, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1000 de locuitori.

În acest UAT, se restricţionează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.      Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Măsurile prevăd că, în Monor, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitaţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. De asemenea, în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Aceeași Hotărâre C.J.S.U prevede măsuri restrictive în Șintereag, Braniștea, Nimigea, unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile  este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori. În aceste UAT-uri, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Restricţiile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. 50/20.10.2020 se vor ridica în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 21 octombrie 2020.

În unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile  este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori și pentru care nu au fost introduse restricții prin Hotărâri ale CJSU adoptate începând cu data de 15.10.2020,  activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0