Noi restricții impuse în 4 comune din județ! Vezi unde și de când intră în vigoare

HomeUltimele stiri

Noi restricții impuse în 4 comune din județ! Vezi unde și de când intră în vigoare

Măsuri suplimentare în comunele Miceștii de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie, Cetate și Parva au fost adoptate, sâmbătă, de Comitetul Județean pentru Situ

Măsuri suplimentare în comunele Miceștii de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie, Cetate și Parva au fost adoptate, sâmbătă, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud, pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus CoVid-19. Restricțiile intră în vigoare începând de duminică.

Conform Hotărârii C.J.S.U 93/21.11.2020, se introduc restricţii în Miceștii de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie, Cetate, Parva,  unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori.

În aceste UAT-uri, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.   

De asemenea, aceeași Hotărâre C.J.S.U., prevede ca în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile  este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori: Telciu și celelalte unități administrativ-teritoriale din județ, cu excepția celor menționate mai sus și pentru care nu au fost introduse restricții prin Hotărâri ale CJSU adoptate începând cu data de 15.10.2020, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.

Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Restricţiile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. 93/21.11.2020 se vor ridica în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 22 noiembrie 2020.

Articolul Noi restricții impuse în 4 comune din județ! Vezi unde și de când intră în vigoare apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0