HomeEveniment

Percheziții în mai multe județe, inclusiv Bistrița-Năsăud, într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune

Percheziții în mai multe județe, inclusiv Bistrița-Năsăud, într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție, pun în aplicare 144 de mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal de evaziune fiscală şi înşelăciune, informează Inspectoratul de Poliție al județului Mureș.

Acţiunile se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi au loc în judeţele Mureş, Braşov, Covasna, Argeş, Alba, Bistriţa-Năsăud, Bucureşti, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiş şi Tulcea.

”În fapt, în perioada 2016 – prezent, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator faptic a 6 societăţi comerciale, ar fi desfăşurat relaţii comerciale, fără evidenţierea acestora în contabilitate. De asemenea, pentru obţinerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conţinut real. Cu sprijinul unui funcţionar de la bancă, ar fi fost obţinute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare. Ulterior, banii obţinuţi ar fi fost folosiţi atât în cadrul societăţilor, cât şi in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracţională”, precizează Inspectoratul de Poliție al județului Mureș.

15 mandate de aducere vor fi puse în executare. Prejudiciul urmează a fi stabilit după administrarea probatoriului.

La activităţi participă poliţişti din judeţele Mureş, Braşov, Argeş, Alba, Bistriţa Năsăud, Bucureşti, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiş, Tulcea, poliţişti din cadrul D.G.A. şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Burebista” Braşov.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

Articolul Percheziții în mai multe județe, inclusiv Bistrița-Năsăud, într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune apare prima dată în Mesagerul de Bistriţa Năsăud.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1