HomeSocial

Peste 5000 de carduri pentru mese calde au fost distribuite în Bistrița-Năsăud pentru persoane defavorizate

Peste 5000 de carduri pentru mese calde au fost distribuite în Bistrița-Năsăud pentru persoane defavorizate

Peste 5000 de carduri pentru mese calde au fost oferite de Guvernul României, prin Ministerul Fondurilor Europene, ca parte a Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD), finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD). Este vorba de persoane în vârstă de 75 ani împliniți sau peste, fără ajutor material, cu venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari (800 lei), dar și persoane fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

La nivelul județului nostru, au fost recepționate, în acestă săptămână, peste 5000 de astfel de carduri care vor fi predate beneficiarilor finali de către persoanele cu atributii in asistența socială din cadrul primăriilor.

Important:

• Suma alocată pentru tichetul social pentru mese calde pe suport electronic este de 180 lei/lună;
• Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor pe card;
• Valoarea maximă a tranzacțiilor zilnice acceptate cu cardul este de 40 lei;
• Cardurile pot fi utilizate exclusiv în unităţile de alimentaţie, care serverc mâncare caldă.

Având în vedere faptul că schema de sprijin prevede ca benficiarii să primescă fondurile începând cu luna septembrie, din cauza întârzierilor datorate licitațiilor, cardurile urmează a fi alimentate începand cu luna decembrie retroactiv si pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie.

Beneficiarii cardurilor sunt stabiliți în baza OUG 115/2020 și reprezintă:
– persoanele în vârstă de 75 ani împliniți sau peste, fără ajutor material, cu venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari (800 lei)
– persoanele fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.
Lista beneficiarilor se actualizează lunar de către Casa Națională de Pensii, U.A.T.-uri si Ministerul Fondurilor Europene (autoritatea contractantă) care va transmite lunar către SC Sodexo Pass Romania SRL (societatea care a semnat contratul de furnizare carduri cu MFE) lista noilor beneficiari pentru care se dorește emiterea de tichete sociale pentru mese calde pe suport electronic și lista beneficiarilor pentru Mese Calde care nu mai îndeplinesc condițiile acordării acestora, în vederea blocării cardurilor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0