Peste 900 de persoane din Bistrița-Năsăud s-au vaccinat anti-Covid-19. Ce reacții adverse a raportat unul dintre pacienți

HomeSanatate

Peste 900 de persoane din Bistrița-Năsăud s-au vaccinat anti-Covid-19. Ce reacții adverse a raportat unul dintre pacienți

Peste 900 de persoane din Bistrița-Năsăud s-au vaccinat pentru a se proteja de Coronavirus. Cele mai multe vaccinuri, peste 800, au fost adminsitrate la centrul de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Unul dintre pacienți a raportat reacții adverse.

La centrul de vaccinare de la Spitalul Județean s-au făcut, până în prezent, peste 800 de vaccinări și o singură persoană a avut o reacție alergică. Este vorba despre o reacție minoră, adică i-a apărut puțină roșeață în obraz, dar ceva total nesemnificativ”, a declarat Gabriel Lazany în emisiunea „Picătura de sănătate“ de la postul local de televiziune AS-TV.

În prezent, în județ se derulează prima etapă de vaccinare, în cadrul căreia se pot vaccina angajații din sistemul medical. Cea de-a doua etapă este în pregătire, urmând să fie vaccinate, în continuare, persoanele din grupe de risc și lucrătorii din domenii cheie.
Cetățenii se vor putea programa pe platforma – https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, care va deveni operațională în momentul în care derularea celei de-a doua etape va fi demarată.
De asemenea, platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/ vă pune la dispoziție informații utile cu privire la vaccinarea împotriva bolii CoVid-19.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0