Prefectul despre focarul de Covid din Primăria Bistrița: „Cineva a mințit și nu a dat contacții”

HomeSanatate

Prefectul despre focarul de Covid din Primăria Bistrița: „Cineva a mințit și nu a dat contacții”

Potrivit prefectului Stelian Dolha, unul dintre angajații Primăriei Bistrița ar fi încercat să ascundă faptul că este bolnav și a venit infectat cu C

Bistrița-Năsăud: 181 de cazuri pozitive și un deces în ultimele 24 de ore!
Bistrița-Năsăud: 124 de cazuri pozitive și 5 decese în ultimele 24 de ore!
Care este situația afecțiunilor de sezon în Bistrița-Năsăud. Niciun caz de gripă, nicio internare pentru afecțiuni respiratorii, 127 de cazuri de pneumonie în ultima săptămână

Potrivit prefectului Stelian Dolha, unul dintre angajații Primăriei Bistrița ar fi încercat să ascundă faptul că este bolnav și a venit infectat cu Covid-19 la muncă, fapt ce a dus la un focar uriaș în instituție. Se pare că peste 50 de angajați ai Primăriei ar fi infectați cu Covid-19, în frunte cu primarul Ioan Turc.

Ieri, primarul Ioan Turc a anunțat că a fost testat pozitiv cu Covid-19. Mai multe detalii aici. Edilul a precizat, într-o discuție cu un reporter Bistrițeanul.ro faptul că focarul de Covid-19 din instituția pe care o conduce ar trece de 50 de cazuri.

Întrebat câte cazuri de Covid s-au înregistrat în Primăria Bistrița, viceprimarul Sorin Hangan, prezent aseară la Bistrițeanul.ro, a spus că nu știe, cei de la DSP neinformând instituția clar despre focar.

Potrivit prefectului Stelian Dolha, la Primăria Bistrița este un focar controlat din punct de vedere epidemiologic. Acesta este de părere că unul dintre angajații municipalității a mințit și nu a spus că este bolnav, nedeclarând nici contacții direcți.

„Din păcate cineva nu a spus adevărul și trebuie să recunoaștem asta. Cineva care a fost infectat cu Covid trebuia să își dea toate persoanele cu care a intrat în contact, nu le-a dat toate. Contacții direcți nu au fost dați. Nu e alta explicatie, anchetele au fost făcute acolo, au fost izolați toți contacții, dar cineva a mințit și a venit la instituție infectat, e clar”, a explicat Stelian Dolha.

Întrebat despre cine este vorba, prefectul a spus că nu știe cine este angajatul care ar fi mințit. Totodată, nu se știe nici de la cine a luat virusul primarul Ioan Turc.

Întreaga emisiune o puteți urmări mai jos:

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0