HomeSanatate

PREMIERĂ medicală: Un bebeluș cu două capete a venit pe lume, prin cezariană. Familia dorește discreție deplină

PREMIERĂ medicală: Un bebeluș cu două capete a venit pe lume, prin cezariană. Familia dorește discreție deplină

O premieră medicală s-a înregistrat ieri, în jurul prânzului, într-un spital din București. Un bebeluș s-a născut cu două capete, în urma unei operații de cezariană. Nu a trăit decât câteva ore, iar mama a avut nevoie de perfuzii de sânge.

Câteva imagini filmate în sala de operații în care s-a născut bebelușul cu malformații au fost prezentate ieri la Gândul Live. Bebelușul a murit la scurt timp după naştere, conform unor surse din spitalul Elias. 

„În urma apariţiei în mediul public a unor informaţii confidenţiale cu privire la naşterea unui făt malformat în maternitatea SUU Elias, fapt ce a dus la interesul neavenit al mass-media, conducerea spitalului face următoarele precizări:

 1. Familia implicată doreşte discreţie deplină asupra evenimentului. Prin urmare, nu vor exista comentarii cu privire la acesta.

 2. Deoarece imaginile din sala de operaţie, destinate exclusiv specialiştilor, au fost difuzate în mediile sociale, încălcând grav obligaţia de păstrare a confidentialitatii, în spital se vă derula o ancheta interna pentru a lamuri circumstanţele care au permis aceasta” – se precizează pe Adevărul.ro.

Un fenomen extrem de rar…

Lumea medicală tratează cu maximă atenţie astfel de situaţii extrem de rare. În ultimul deceniu doar două cazuri de copii cu acest fel de malformaţie au fost aduşi pe lume, unul în Brazilia, în 2011 şi unul în India în 2014, relatează Gândul. Şansele de supravieţuire sunt în general minime.

S-a întâmplat și în 2011, în Brazilia, unde o tânără mămică a născut un copil cu două capete. Mama nu făcuse nicio ecografie în timpul sarcinii și credea că totul este în regulă, pentru că mai născuse înainte trei copii sănătosi, relatează Daily Mail. citat de Pro TV. Este vorba despre o malformație pe care medicii o explică astfel: Sunt, de fapt, doi siamezi, care împart același corp, cu toate organele, astfel încât nu poate fi luată în discuție o eventuală operație.

Fenomenul este extrem de rar: se întâmplă două-trei cazuri la cinci milioane de nașteri.

Foto @ Adevărul.ro

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1