HomeEconomic

Presiunile BOR asupra guvernului pentru încă o „excepție” de la reguli continuă

Presiunile BOR asupra guvernului pentru încă o „excepție” de la reguli continuă

Patriarhia Română face presiuni asupra guvernului să permită pelerinajul de Sfântul Andrei cerut insistent de Arhiepiscopul Teodosie din Constanța. Patriarhia cere guvernului ”să permită în mod excepţional credincioşilor din ţară” să vină în pelerinaj într-o comună din Constanţa, deși cea mai mare parte a județului e în carantină și are una dintre cele mai mare rate de infectare din țară.

Arhiepiscopul Teodosie Snagoveanul face presiuni constante asupra autorităților pentru a permite pelerinajul oamenilor de toată țara, în ciuda avertismentelor poliției și jandarmeriei că nu vor accepta încălcarea legislației. Regulile din pandemie arată că au voie să participe la pelerinaj doar cetățenii din localitatea în care se află respectivul lăcaș de cult.

Presiunile vin în plină campanie electorală.

Patriarhia Română, condusă de Patriarhul Daniel, a sărit în sprijinul Arhiepiscopului Teodosie după ce acesta a raliat în jurul său aripa conservatoare din Biserica Ortodoxă Română. În luna mai, când Teodosie a repetat slujba de Înviere – fapt fără precedent – Patriarhia s-a delimitat timid de inițiativa acestuia. Dar în ultimele luni șeful BOR a încetat orice critică la adresa controversatului ierarh constănțean, care a devenit un reper pentru aripa ”dură” din biserică.

  • Solicitarea Patriarhiei Române: ”Ţinând cont de recunoaşterea de către Statul Român a rolului excepţional avut de către Sfântul Apostol Andrei în viaţa poporului român, este necesar ca autorităţile de stat competente să permită în mod excepţional credincioşilor din ţară să vină în pelerinaj la Peştera Sfântului Apostol Andrei, situată în comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa, cu respectarea distanţei fizice, purtarea măştii şi dezinfectarea obiectelor atinse, aşa cum prevăd „regulile de protecţie sanitară privind activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective” (HG nr. 967/12.11.2020 privind prelungirea stării de alertă)”.

De remarcat că susținerea Patriarhiei pentru Teodosie vine după ce acesta l-a amenințat voalat pe premierul Orban cu proteste de stradă dacă va interzice pelerinajul de Sfântul Andrei.

Citește articolul integral pe G4Media

Articolul Presiunile BOR asupra guvernului pentru încă o „excepție” de la reguli continuă apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0