HomeEveniment

Radu Moldovan: Nu am discutat cu domnul Turc nimic legat de parcarea de pe Bistricioarei

Radu Moldovan: Nu am discutat cu domnul Turc nimic legat de parcarea de pe Bistricioarei

O parcare etajată e promisă bistrițenilor, de ani de zile, tocmai în inima orașului. Terenul de pe Bistricioarei a fost dat Consiliului Județean, tocmai pentru a „pune” banii necesari. Actualul primar a declarat că va cere terenul înapoi. „Nu am discutat cu domnul Turc nimic legat de parcarea de pe Bistricioarei”, a spus Radu Moldovan.

Una dintre marile probleme ale bistrițenilor o constituie lipsa parcărilor din municipiu. Mai ales în zona centrală, acestea lipsesc cu desăvârșire, raportat la numărul de instituții publice din zonă.

Mai mult, dacă se implementează proiectul „Linia Verde”, dispar sute de locuri de parcare din oraș.

Fiecare administrație a promis, an de an, parcări care… au rămas la nivel de vorbe.

Uite parcările, nu-s parcările! Promisiuni de locuri de parcare lăsate în aer de municipalitate!

Lupta pare să se dea acum pentru parcarea de pe strada Bistricioarei. Inițial Primăria Bistrița a promis că va face aici parcare. Apoi, a dat terenul Consiliului Județean, ca să „pună” banii necesari. Din bugetul județului s-au alocat 200.000 de lei pentru studiul de fezabilitate aferent acestui proiect.

Noul primar al municipiului a declarat că vrea să ia terenul înapoi, pe motiv că „nu poate fi realizată o parcare în vatra orașului din bani europeni. Pe cale de consecință, acea parcare nu poate fi făcută decât din bani ai Consiliului Județean sau din banii primăriei și din fonduri guvernamentale. Din ce bani să facă Consiliul Județean? Pentru că bugetul Consiliului Județean este mult mai mic decât cel al Primăriei Bistrița”.

„Bătaia” pe parcare: Primarul Ioan Turc vrea înapoi terenul de lângă BCR, unde Consiliul Județean plănuia o parcare

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a explicat că nu a avut nicio solicitare în acest sen, și nici nu s-a întâlnit cu primarul municipiului pentru a discuta lucruri administrative.

Eu nu comentez declarații făcute. Dar nu am nicio solicitare în acest sens. NU mi-a zis domnul Turc nimic despre acest lucru. Nici nu am reușit să stabilim o întâlnire în care să discutăm lucruri administrative, să vedem pe ce proiecte putem colabora împreună, Consiliul Județean cu Primăria Bistrița.

În ce privește terenul de pe Bistricioarei, acesta a fost dat Consiliului Județean, cu titlu de proprietate, și aparține acum domeniului public al județului. În momentul de față căutăm soluții de finanțare pentru a realiza acest obiectiv atât de necesar. O să îl sun pe domnul Turc să stabilim o întâlnire, doar să reușesc să-mi ordonez lucrurile”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN, Radu Moldovan.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0