HomeSport

Răzvan Martin trebuie să înapoieze medalia de la Jocurile Olimpice de acum 8 ani. Sportivul a picat testul antidoping

Răzvan Martin trebuie să înapoieze medalia de la Jocurile Olimpice de acum 8 ani. Sportivul a picat testul antidoping

La 8 ani de la Jocurile Olimpice de la Londra, Răzvan Martin trebuie să înapoieze medalia de argint câștigată. Acesta a participat la competiții dopat cu substanțe interzise.

Potrivit DigiSport.ro, la 8 ani de la Jocurile Olimpice de la Londra, lui Răzvan Martin i se cere înapoi medalia de argint câștigată. Asta după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping.

În  corpul halterofilului care s-a format la Bistrița au fost găsite steroizi anabolizanți, substanțe interzise la astfel de competiții. Medalia retrasă va fi înmânată altui sportiv. Răzvan Martin are în palmares 5 medalii, un bronz la Jocurile Olimpice din 2012, argint la campionatele europene din 2017 și 2018 și aur la campionatele europene din 2011 și 2012.

Acesta a mai fost depistat dopat în 2013, la Campionatele Europene, când a mai pierdut două medalii, una de aur și alta de bronz. Incidentul i-a adus o suspendare de doi ani, până în 2015.

Printre cei depistați pozitiv la Jocurile Olimpice din 2012 se numără un alt bistrițean, Gabriel Sâncrăian, care însă nu a încheiat concursul. Sportivul a mai fost depistat pozitiv și în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, când a pierdut medalia de bronz. În 2017, Sîncrăian a fost suspendat pentru 8 ani.

 

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0