HomeSanatate

Rostul de dimineață: S-a inventat o mică (dar necesară!) rugăciune pentru momentul solemn în care ne punem masca pe față

Rostul de dimineață:  S-a inventat o mică (dar necesară!) rugăciune pentru momentul solemn în care ne punem masca pe față

Ca să țină pasul cu enoriașii zilelor noastre, sau poate pur și simplu ca să se îmbărbăteze la începutul unei noi zile – un preot a născocit o mică rugăciune. De rostit în momentul solemn în care masca protectoare se așează pe față.

Pe nesimțite, masca a devenit deja parte a rutinei noastre zilnice. Era doar o chestiune de timp – așadar – până la momentul de grație în care să apară și o rugăciune dedicată acestui obiect vestimentar.

Așa cum există câte o rugăciune pentru începutul și sfârșitul de zi, pentru naștere ușoară sau pentru noroc – a fost concepută, în sfârșit, și o rugăciune pentru momentul solemn în care ne punem masca pe față.

Un preot inspirat al unei biserici presbiteriene din Canada s-a gândit probabil și la necesitatea acestor cuvinte care să-i ajute, să-i încurajeze și mai ales să-i stimuleze pe sceptici să descopere dimensiunea spirituală a fenomenului. Sau să înghită în sec mai ușor.

În linii mari, într-o traducere aproximativă, rugăciunea sună cam așa:

Dumnezeule Atotputernic, pregătindu-ne noi să pătrundem și astăzi în lume, ajută-ne să înțelegem esența sacră a purtării acestei țesături. Fie ea expresia vizibilă și palpabilă a iubirii pentru aproapele (vecinul) nostru, precum și a iubirii pentru noi înșine…

Isuse Christoase, întrucât buzele îmi vor fi acoperite, descoperă-mi Tu inima, astfel încât oamenii să vadă zâmbetul care se ascunde în ridurile din jurul ochilor mei. Întrucât vocea mea este înăbușită, ajută-mă să vorbesc limpede – nu doar prin cuvinte, ci și prin fapte.

Duhule Sfânt, întrucât elasticul îmi atinge urechile, reamintește-mi să-i ascult cu atenție și afecțiune pe toți cei cu care mă întâlnesc. Fie ca această simplă țesătură să-mi fie scut și protecție! Fie ca fiecare răsuflare pe care o ocrotește să se umple cu dragostea Ta… În numele Tău și al iubirii, ne rugăm, Amin…!

Sursa @ Andra-Teodora Negroiu // Foto deschidere @ Arhivă

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0