S-a băgat PEȘTE pe apele de MUNTE! Pescarii  AJVPS au repopulat cu puiet de păstrăv! De mâine (15 septembrie) începe prohibiția la păstrăv!

HomeMonden

S-a băgat PEȘTE pe apele de MUNTE! Pescarii AJVPS au repopulat cu puiet de păstrăv! De mâine (15 septembrie) începe prohibiția la păstrăv!

Acțiune de impact a Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Bistrita-Năsăud! În aceste zile, membri asociației au repopulat cu PĂSTRĂV, apele de MUNTE din județ.

La acțiune au participat: ing Valer Negrușa (directorul AJVPS BN), Emil Iustian Alexandru (vicepreședinte AJVPS BN), Mircea Bălaș, directorul ANPA pe Transilvania și un grup de pescari din Rodna, care au identificat cele mai bune zone pentru repopularea cu păstrăv indigen.

În total au repopulat cu 12.000 de puieți de păstrăvi. 6.000 de buc pe Someșul Mare și 6.000 de puieți pe bazinul Bistriței Ardelene.

ATENȚIE: din 15 septembrie e prohibiție la păstrăv! Dacă-i agață pe apele de munte, pescarii sunt OBLIGAȚI să-i elibereze! Dacă Nu se conformează, e caz de BRACONAJ!

Din 15 septembrie e PROHIBIȚIE la păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu şi păstrăvul fântânel. Astfel, e INTERZISĂ capturarea păstrăvului pe toate apele de munte!

Asociația Județeana a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Bistrita-Năsăud este singura asociație contractoare a apelor din Bistrița – Năsăud. La finalul anului trecut, Asociația avea 2.960 de membri pescari. Încă din primele zile ale anului 2018 pescarii bistrițeni au fost prezenți pe malurile apelor din județ

Pescarii care vor să pescuiască pe aceste ape trebuie să fie membri AJVPS BN cu cotizația plătită la zi, ori să fie membri a unei alte asociații cu care AJVPS BN are încheiate protocoale de reciprocitate AJVPS MM, AJVPS CJ , AVPS CJ. În urma acestor protocoale, membri AJVPS BN pot pescui în toate apele administrate de parteneri. Pescarii AJVPS BN ce doresc să pescuiasă pe ape din alt județ,  pot achita cotizația la 50% din valoare la orice asociație membră a Asociației Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România AGVPS !

 

Apele concesionate de AJVPS, în urma licitației din februarie 2019.

– lacul Colibița 300 ha (artificial)
– Lacul Izvorul Măgurii – 0.2 ha (natural)
– lacul Tăul Zânelor 0.8 ha (natural)
– Râul Anieș 46 km izvoare – conf. Râul Someșul Mare
– Râul Țibleș 40 km – izvoare – conf. cu râul Someșul Mare
– Sălăuța Superioară – 75 km – izvoare – confl. pârâul Bumbului
– Sălăuța Inferioară – 70 km – confl. pârâul Bumbului – conf. Someșul Mare
– Gersa – 26 km izvoare – conf. râul Someșu Mare
– Cormaia – 41 km – izvoare, conf. râul Someșul Mare
– Someșul Mare Inferior 41 km ( pod Gârtibav – conf. râul Ilva Mică)
– Râul Valea Ilvei – 61 km – izvoare, conf. cu Someșul Mare
– pârâul Iliuța – 17 km ( izvoare , conf. cu Valea Ilvei)
– pârâul Valea Leșului ( 55 km, izvoare – Valea Ilvei)
– Râul Bistrița ( 28 km pârâul Pietroasa, podul Milocenii Bârgăului
– râul Colibița a superioară 21 km izvoare – vărsare în Lacul Colibița
– Râul Colibița inferioară – 31 km Aval Baraj Colibița – conf. pârâul Pietroasa
– Râul Budușelu – 18 km de la izvoare – conf. pârâu Budacul Inferior
– Râul Budacul Superior – 26 km izvoare – Podul de ciment sBudacul de Sus
– Râul Budacul Inferior – 9 km – podul de ciment Budacul de Sus – conf. râul Budușelu.

A.J.V.P.S. BN menţionează că este unic contractor ANPA pentru apele colinare şi de şes din judeţul Bistriţa-Năsăud , pentru Permise de Pescuit Recreativ, informaţii şi sesizări vă aşteptam de luni până vineri în intervalul orar 8-15 la sediul AJVPS BN , Bistriţa ,strada Făzănăriei Nr.7 , telefon 0263238120.

Citiți și:

 

Bătălia pescarilor: AJVPS instaurează MONOPOL pe apele din județ și a câștigat definitiv cu Lucioperca și cu Essox Spinning! Au luat “la ei” lacul Colibița și dictează pe pescuit! Lista cu apele unde COMANDĂ AJVPS-ul!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0