HomeSocial

Școlile din Bistrița și alte trei comune, în scenariul roșu. Elevii vor participa la cursuri online

Școlile din Bistrița și alte trei comune, în scenariul roșu. Elevii vor participa la cursuri online

Școlile din municipiului Bistrița și alte trei comune în care rata de infectare a depășit pragul de 3 la mia de locuitori trec în scenariul roșu, elevii urmând să desfășoare cursuri exclusiv online, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud, care a adoptat o hotărâre în acest sens. 

Se va aplica scenariul 3 (roșu) pentru unitățile de învățământ din unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori: municipiul Bistrița, Monor, Șintereag, Șieu Măgheruș”, se arată în hotărârea adoptată de CJSU Bistrița-Năsăud.

De asemenea, aceeași hotărâre mai prevede că ”se va aplica scenariul 2 (galben), pentru unitățile de învățământ din unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1/1000 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, cu excepția școlilor/claselor/grupelor pentru care, prin hotărâri ale CJSU, s-a adoptat măsura desfășurării activității în scenariul 3 (roșu)”.

Localitățile vizate pot fi consultate în tabelul de mai jos:

 

Hotărârea intră în vigoare începând cu data de 31 octombrie 2020.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud mai precizează că scenariul 3 (roșu) prevede suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față”, dar impune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

De asemenea, potrivit legislației actuale, se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară, unde aceștia sunt înscriși, ca urmare a rezultatului anchetei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Pentru depunerea în format electronic a cererilor și a documentelor justificative necesare obținerii beneficiilor, se pot folosi modele de cereri şi formulare electronice publicate pe platforma Punctul de contact unic electronic prevăzut în Hotărârea Guvernului nr. 922/2010 privind organizarea şi funcţionarea Punctului de contact unic electronic sau pe pagina de internet aici.gov.ro.

 

Articolul Școlile din Bistrița și alte trei comune, în scenariul roșu. Elevii vor participa la cursuri online apare prima dată în Mesagerul de Bistriţa Năsăud.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0