Se circulă în condiții de iarnă pe drumurile din județ

HomeUltimele stiri

Se circulă în condiții de iarnă pe drumurile din județ

Pe drumurile naționale și județene se circulă în condiții de iarnă, la această oră nu au fost raportate blocaje sau restricții de circulație. Polițiș

Rafila îl critică pe Orban. „Nu aș putea să spun că nu vom face lockdown”
Inspectoratul Școlar dă 1,3 milioane lei pentru un stoc de tablete! În județ, doar două primării au început procedurile de achiziție:
Ce efecte secundare ar putea avea vaccinul anti-COVID? În ce condiții se oprește vaccinarea

Pe drumurile naționale și județene se circulă în condiții de iarnă, la această oră nu au fost raportate blocaje sau restricții de circulație. Polițiștii de la Serviciul Rutier din tot județul monitorizează circulația și acționează la nevoie.

Toți participanții la trafic sunt rugați să respecte recomandările autorităților pentru această perioadă.

Astfel, Poliţia Română recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Nu uitați, folosirea telefonului mobil în timpul șofatului este interzisă, iar atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, folosirea anvelopelor de iarnă este obligatorie.

Conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, lapoviţei sau ninsorii, folosirea luminilor de toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

În aceste condiţii, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți hands-free-ul.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Cetățenii care au probleme în trafic, din cauza stării drumurilor cauzate de fenomene meteo (gheață, polei, zăpadă), pot semnala acestea la următoarele numere de telefon:

• pentru drumuri naționale: tel. 0263233615, 0263266620 – Dispecerat Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud;

• pentru drumurile județene: tel. 0743064482 – ing. Gabriel Pop, Șef Serviciu Drumuri din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud;

• pentru drumurile comunale se va lua legătura cu personalul din cadrul primăriilor;

• Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud: tel. 0263239404;

• Inspectoratul de Poliție județean Bistrița – Năsăud: tel. 0263203005;

În situații de urgență se va apela numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Articolul Se circulă în condiții de iarnă pe drumurile din județ apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0