HomeEveniment

Se prelungește weekendul! Luni și marți, zile libere!

Se prelungește weekendul! Luni și marți, zile libere!

Angajații se bucură de al doilea weekend prelungit, din acest an. Luni și marți sunt declarate zile libere, conform Codului Muncii.

Conform Codului Muncii, zilele de 30 noiembrie și 1 Decembrie sunt zile libere. În acest an, Ziua Sfântului Andrei și Ziua Națională a României cad în zilele de luni și marți, oferind astfel salariaților un weekend prelungit.

Totuși, există unele categorii de angajați a căror muncă nu poate fi întreruptă în zilele declarate nelucrătoare, aceștia urmând să fie compensați prin zile libere în perioada imediat următoare, scrie avocatnet.ro.

În această categorie se încadrează cei care lucrează în unități sanitare sau de alimentație publică, dar și salariaţii a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității.

Conform Codului muncii, salariaţii care nu pot beneficia de liberele legale trebuie să primească compensații în zile libere acordate în următoarele 30 de zile de către angajator, arată sursa citată. Potrivit acesteia, în cazul în care nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru, .

De asemenea, angajatorii care nu acordă zilele libere legale sau nu-i recompensează pe cei care lucrează în zilele declarate libere riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 lei, mai arată sursa citată.

Despre cum va fi sărbătorit 1 Decembrie la Bistrița, aici:

Fără paradă militară, fără bucate tradiționale sau concerte: Cum va fi celebrat 1 Decembrie, la Bistrița

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0