HomeSocial

SJU Bistrița suplimentează numărul de locuri destinate pacienților diagnosticați cu COVID-19

SJU Bistrița suplimentează numărul de locuri destinate pacienților diagnosticați cu COVID-19

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a anunţat că unitatea medicală va suplimenta numărul de paturi destinate tratării pacienților infectați cu noul coronavirus. În acest sens, conducerea spitalului a solicitat avizul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud pentru a efectua o serie de modificări, unele vizând chiar suspendarea activității unor secții.

Începând de astăzi, spitalul din Năsăud a suplimentat numărul de locuri COVID-19, de la 36 la 80. Cu toate acestea, considerăm că nu sunt destule locuri. Am stat, am analizat situația și am găsit o soluție prin care să creștem și noi numărul de locuri pentru pacienții COVID-19 din Spitalul Județean de Urgență Bistrița, fără a fi afectate circuitele epidemiologice. Este obligatoriu ca aceste circuite să fie respectate pentru că altfel riscăm să infectăm tot spitalul. După ce vom avea discuţiile şi vom prezenta propunerea noastră Direcției de Sănătate Publică, dorim să facem următoarele modificări: să suspendăm activitatea spitalicească a Secţiei Oftamologie, activitatea va fi doar în ambulatoriul de specialitate; să suspendăm activitatea Secţiei de Dermato-Venerologie; Secţia de Medicină internă, care este la etajul IV va fi mutată la etajul III, împreună cu secțiile de Cardiologie şi Neurologie, iar Secţia de Urologie o vom muta pe locaţia Secţiei de Oftamologie. Personalul din secţiile în care se suspendă activitate va fi redirijat către noul sector CoVid. Decizia fost luată în funcţie de numărul de pacienţi pe secţie şi care au fost internaţi în ultimele 30 de zile. În urma acestor modificări, probabil, numărul de locuri care va fi suplimentat va fi de 76, dar s-ar putea să fie mai puţine pentru că vom crea zone de pacienţi suspecţi care trebuie gestionaţi individual. Cert este că vor fi 36 de locuri cu oxigen”, a declarat Gabriel Lazany într-o conferință de presă.

Dacă Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud va da avizul necesar pentru efectuarea acestor modificări, ele ar putea fi făcute în cel mult o săptămână.

În acest moment, toate cele 103 paturi de la SJU Bistrița destinate pacienților adulți cu COVID-19 sunt ocupate. În plus, și cele 13 locuri din Secția de Terapie Intensivă sunt ocupate.

Articolul SJU Bistrița suplimentează numărul de locuri destinate pacienților diagnosticați cu COVID-19 apare prima dată în Mesagerul de Bistriţa Năsăud.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0