TRAGEDIE pe Valea Bârgăului! Un preot a murit, iar altul este în stare gravă, după ce s-au infectat cu Covid-19

HomeSanatate

TRAGEDIE pe Valea Bârgăului! Un preot a murit, iar altul este în stare gravă, după ce s-au infectat cu Covid-19

Ioan Jauca, preotul care până anul acesta slujea în Prundu Bârgăului s-a stins, după ce s-a infectat cu Covid-19. Un alt preot de pe Valea Bârgăului

Ioan Jauca, preotul care până anul acesta slujea în Prundu Bârgăului s-a stins, după ce s-a infectat cu Covid-19. Un alt preot de pe Valea Bârgăului este în  stare gravă, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, după ce a fost infectat cu același virus.

Primarul Doru Crișan a anunțat, pe pagina sa de Facebook, în urmă cu două zile că doi preoți de pe Valea Bârgăului sunt în stare gravă, după ce au fost infectați cu Covid-19.

„Vă propun ca în această seară,  astăzi fiind zi de duminică, zi în care lăsăm cele lumești deoparte, la 23.00 să înalțăm o rugăciune, fiecare după puterea sa, indiferent de religia sau confesiunea fiecăruia, pentru toți cei aflați în suferință, din intreaga lume, dar mai ales pentru cei care au slujit în bisericile noastre, din Prundu Bârgăului și din Susenii Bârgăului,  preoții Jauca Ioan și Pugna Dumitru!  Puterea rugăciunii și a gândurilor pozitive poate să vindece, nu doar sufletele, ci și trupurile!”, posta primarul comunei Prundu Bârgăului duminică, pe Facebook.

Între timp, preotul Jauca Ioan a plecat la cer, după cum a confirmat și Protopopiatul Ortodox Român Bistrița: „Părintele Ioan Jauca, a trecut la cele veșnice după o grea suferință. Slujba de înmormântare va fi oficiată de IPS Andrei și un sobor de preoți, în curtea bisericii din Prundu Bârgăului, joi orele 12.00. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

Potrivit primarului Doru Crișan, preotul se pensionase în acest an și se afla de câteva zile bune internat în Spitalul Județean de Urgență Bistrița, la Terapie Intensivă, în stare gravă.

Veștile nu sunt mai bune nici în ceea ce-l privește pe preotul Pugna Dumitru, din Susenii Bârgăului, unul dintre cei mai iubiți și căutați preoți din județ. Acesta se află în stare foarte gravă, intubat și ventilat mecanic, la ATI, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Dumnezeu să-l odihească în pace!

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0