HomeUltimele stiri

Un musulman a salvat viața unui polițist împușcat în atacul terorist de la Viena

Un musulman a salvat viața unui polițist împușcat în atacul terorist de la Viena

Osama Joda, un musulman din Palestina, în vârstă de 23 de ani, a oferit primul ajutor unui polițist austriac împușcat în atacul terorist ce a avut loc la Viena. Tânărul a încercat să oprească sângerarea și a avut grijă de el până ce polițistul a fost preluat de autorități.

Povestea lui Osama Joda

„Osama Joda (23) a oferit primul ajutor unui poliţist rănit în timpul atacului terorist de ieri, încercând să oprească sângerarea şi având grijă de el. Vă amintiţi de cumpărătorii musulmani de case din Weikendorf? Tânărul palestinian aparţine acestei familii. Familia aia este aceea pe care nu ai vrut-o în satul tău pentru că modul lor de viaţă este incompatibil cu valorile noastre occidentale. Toţi cei care au fost împotriva familiei atunci ar trebui să le fie ruşine”, a scris pe reţelele sociale Muhammed Yüksek, un activist politic de origine turcă din Austria.

Povestea lui Osama Joda a făcut înconjurul Austriei, acesta fiind lăudat chiar de premierul Sebastian Kurz, scrie adevarul.ro.

Publicaţia Kurier relatează poveştile celor trei eroi ai atacurilor de ieri din centrul Vienei.  

Osama Joda (23 de ani) lucrează la McDonalds pe Schwedenplatz. Ieri, transporta mărfuri în localul de fast-food alături de directorul sucursalei, când l-au descoperit pe asasin.

„S-a ascuns într-o nişă închisă de garaj şi a tras asupra trecătorilor”, spune Joda. „Managerul meu de sucursală şi eu ne-am ascuns în spatele unei bănci de beton.”

Când doi ofiţeri de poliţie au venit în ajutor, asasinul a deschis focul şi asupra lor. Un ofiţer a fost lovit.

„Atunci l-am tras în spatele băncii de beton şi am încercat să opresc sângerarea. Asasinul a tras de la aproximativ 20 – 30 de metri distanţă. Era sânge peste tot ”, a declarat el pentru sursa citată.

Când au sosit mai mulţi ofiţeri de poliţie, făptuitorul a fugit. În spatele băncii, al doilea ofiţer l-a rugat să alerteze ambulanţa din apropiere, spune Joda.

Citește continuarea AICI.

Articolul Un musulman a salvat viața unui polițist împușcat în atacul terorist de la Viena apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0