HomeSocial

VIDEO: Primarul Vasile Borș, despre lucrările care se vor derula la Maieru, în lunile următoare

VIDEO:  Primarul Vasile Borș, despre lucrările care se vor derula la Maieru, în lunile următoare

Vasile Borș, primarul din Maieru, a fost prezent în studioul Bistrițeanul Live, vorbind despre lucrările care se derulează în localitate, proiectele inițiate în precedentul său mandat și planurile de viitor:

Peste trei kilometri și jumătate de străduțe private din Maieru au fost prinse în domeniul public al comunei. Primăria din Maieru vrea astfel să aibă posibilitatea să asfalteze și aceste străduțe din localitate. Acest lucru va fi posibil anul viitor, a explicat primarul Vasile Borș, adăugând că nu este făcută licitația.

Au început lucrările la pachetul 2 de drumuri forestiere. Este vorba de un proiect în valoare de 1,5 milioane de euro – a subliniat Vasile Borș.

Căminul Cultural este de asemenea în lucru și va fi finalizat în primăvara anului viitor. Valoarea acestui proiect se ridică la o jumătate de milion de euro.

Se preconizează și construirea unei grădinițe tot de 500.000 euro, dar și implementarea unui proiect la care se lucrează de aproape doi ani – referitor la încălzire pe bază de biomasă și producere de energie pentru folosință publică.

Acesta din urmă are o valoare de aproape 4 milioane de euro, contractul fiind deja semnat.

Cu 1.200.000 Primăria din Maieru urmează să asfalteze și capetele de străzi care nu au putut fi cuprinse în celelalte proiecte de asflatare.

Proiectul este licitat de anul trecut, am vrut să începem în toamna aceasta, cu bani din bugetul local. Dar am găsit o nouă oportunitate. Este depus spre finanțare și apare pe lista de finanțare, dar nu s-au semnat deocamdată contractele, pentru că nu au existat resurse financiare pe final de an. Cu siguranță vom reuși să aducem alți bani să înlocuim fondurile. Vom da drumul lucrărilor în primăvara anului viitor. Nu ar trebui să dureze mai mult de 3, 4 luni”, a mai spus primarul Vasile Borș.

Primarul Vasile Borș s-a referit și la licitația care urmează în 2, 3 săptămâni pentru construcția capelei mortuare din Anieș. Documentația este deja pregătită, construcția urmând să fie finanțată din fonduri europene și o contribuție a Primăriei Maieru.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0