HomeSocial

VIDEO: Scrisori de la un celebru profesor al lui Harry Potter, pentru elevii Colegiului „Andrei Mureșanu”…!

VIDEO: Scrisori de la un celebru profesor al lui Harry Potter, pentru elevii Colegiului „Andrei Mureșanu”…!

Elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu” au primit o scrisoare și un videoclip de la Albus Dumbledore – faimosul magician, profesor și director al lui Harry Potter, de la Școala de magie din Hogwarts! În scrisoare, elevii din Bistrița erau invitați să se alăture școlii. Dar – pentru a deveni magicieni – ei trebuie să depășească 5 provocări…!

Este vorba despre un proiect Erasmus + intitulat „Harry Potter and the case of the sick Earth”, la care Colegiul Național „Andrei Mureșanu” participă din 1 octombrie 2020.

Alături de elevii și profesorii colegiului, în proiect sunt implicați și partenerii lor din Spania (coordonator), Italia și Grecia. Împreună vor urmări ca – pe parcursul celor doi ani de proiect – elevii să fie implicați în activități interesante, care, prin „gamification” (învățarea prin joc), să îi ajute să devină cetățeni ai Planetei mai responsabili.

Lumea magiei în care trăiește Harry este complet separată, dar și foarte apropiată de lumea noastră. În timp ce universul fantastic din Narnia este o alternativă la universul nostru, iar universul din Stăpânul Inelelor reprezintă un trecut mitic, lumea magică a lui Harry Potter există în același timp cu lumea noastră, având elemente magice analoage lumii noastre.

Este un univers format din străzi secrete, poteci vechi, conacuri singuratice și castele care rămân invizibile în ochii persoanelor fără acces la magie. În centrul acestui univers este plasată școala de magie Hogwarts, unde tinerii învață să stăpânească magia. 

Povestea începe cu o sărbătoare din lumea vrăjitorilor – terorizată de mulți ani de maleficul Voldemort. Pe 31 octombrie 1981, el descoperă refugiul secret în care se ascunde familia Potter, îi omoară pe părinții Lily și James Potter, dar când ajunge la fiul lor, Harry Potter, vraja fatală se întoarce asupra vrăjitorului. Corpul lui Voldemort a fost distrus, dar spiritul său supraviețuiește, el fiind nici mort, nici viu. Singurul semn al vrăjii lui Voldemort este o cicatrice în forma de fulger pe fruntea lui Harry Potter – care devine singurul supraviețuitor al blestemului fatal.

Pe 1 noiembrie, uriașul Hagrid, îl duce pe Harry Potter la singurele lui rude în viață – familia Dursley. Ei încearcă în van să stârpească abilitățile lui magice, să-i ascundă proveniența lui din lumea vrăjitorească… Când împlinește 11 ani (31 iulie 1991), Harry Potter are primul lui contact cu lumea magică, atunci când primește scrisori de la Școala de Magie Hogwarts.

În Bistrița, elevii și profesorii Colegiului Național Andrei Mureșanu vor încerca – pornind de la Harry Potter – să îndeplinească și câteva obiective ale proiectului. Acestea sunt:

  • Cunoașterea, identificarea și înțelegerea cauzelor problemelor de mediu care afectează planeta noastră: schimbările climatice, poluarea, dispariția speciilor, defrișările și pierderea biodiversității
  • Creșterea gradului de conștientizare și dobândirea de bune practici pentru protecția și îmbunătățirea mediului
  • Internaționalizarea educației în școli prin colaborarea cu alte țări în cadrul comunității eTwinning și Erasmus +
  • Respectarea și păstrarea patrimoniului cultural european

Proiectul nostru Erasmus se bazează pe un proiect eTwinning pe care l-am început anul trecut, cu aceiași parteneri.

Elevii au primit o scrisoare și un videoclip de la Albus Dumbledore. Acesta îi invită să se alăture Școlii de magie din Hogwarts.

Pentru a deveni magicieni, ei trebuie să depășească 5 provocări”, explică coordonatorii proiectului din cadrul CNAM.

Echipa de proiect este formată din profesorii Irina Matei, Venera Roth-Gross, Dorina Podină, Sorina Pop, Livia Matei, Nicoleta Butuza și Crina Peter, alături de elevii claselor a III-a C și a V-a C.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0