HomeUltimele stiri

Zeci de persoane amendate pentru nerespectarea măsurilor de protecție și restricție

Zeci de persoane amendate pentru nerespectarea măsurilor de protecție și restricție

Polițiștii bistrițeni, alături de jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2 au continuat acțiunile de informare, prevenire și verificare a respectării măsurilor impuse. 

 Ieri, 2 ianuarie, la nivel județean, 140 de polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context, au mai fost organizate 12 acțiuni punctuale la care au participat,  în sistem integrat, 74 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.  

Au fost verificate 98 de societăți comerciale, dar și peste 1.700 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor.  De asemenea, au fost oprite pentru control 78  de autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații dispuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru neregulile constatate în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.500 de lei. Din totalul acestora, 33 de sancțiuni, în valoare de 7.250 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00. Restul de 49 de sancțiuni, în valoare de 7.250 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală-nepurtarea măștii sanitare de protecție.  

Polițiștii bistrițeni reamintesc faptul că este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00. Prin excepție, este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive:  

–  deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;  

– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;  

– deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;  

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;  Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.  

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Articolul Zeci de persoane amendate pentru nerespectarea măsurilor de protecție și restricție apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0