HomeTravel

5 ponturi pentru reduceri mai mari la călătorii de Black Friday

5 ponturi pentru reduceri mai mari la călătorii de Black Friday

Nici nu ştim cum se face de am ajuns aşa de repede pe final de calendar, dar iată-ne deja în noiembrie, luna aceea din an care vine la pachet cu Black Friday. Ca în fiecare an, ofertele se dezlănţuie inclusiv în zona de călătorii, cu preţuri şi discount-uri bune deopotrivă la zboruri, cazări sau servicii adiacente.

Dar ce-ai zice să ai parte de reduceri suplimentare reducerilor de Black Friday?

În toţi anii de când am luat lumea largă la picior, am descoperit, odată cu multe locuri fabuloase, şi multe modalităţi prin care putem economisi bani.

Drept urmare, ne-am gândit să împărtăşim cu tine 5 ponturi prin care poţi să ai reduceri încă şi mai mari de Black Friday.

 

1. Wizz Discount Club

Una dintre modalităţile prin care să te bucuri de reducere la reducere este Wizz Discount Club. Programul de fidelitate al Wizz Air îţi oferă preţuri speciale la o multitudine de zboruri și la unele servicii.

Accesul în Wizz Discount Club este permis oricui, fie el călător cu ştate vechi sau doar unul de ocazie. Înscrierea în club se face prin achitarea unui abonament anual standard sau de grup (care, fie vorba între noi, nici nu costă mult), ce îţi deschide automat calea către reduceri: 10 euro la tariful biletelor de avion, 5 euro la bagajele de cală, plus acces la alte oferte speciale (şi uneori exclusive).

Abonamentul pentru două persoane costă 40 euro/an, iar pentru grup de șase costă 80 euro/ an, sume pe care ţi le recuperezi încă de la prima rezervare. Practic, la prima rezervare plăteşti doar abonamentul în plus faţă de biletul avionului, însă beneficiezi şi de reducere, deci impactul este aproape 0, iar de la a doua rezervare începi să ieşi pe profit. Sună bine, nu?

 

 

2. Credit Airbnb la prima rezervare

Prin programul de credite al Airbnb poţi să plăteşti mai puţin la cazare. Creditele (traduse valoric în bani), îţi aduc reduceri automate ale tarifelor. Ție şi prietenilor tăi, deopotrivă.

Sistemul este destul de simplu: primeşti un link de la un prieten care are deja cont pe Airbnb, foloseşti acel cod ca să îţi faci la rândul tău cont, iar la prima ta rezervare prin intermediul platformei ţi se oferă un credit de 34 euro (160 lei), care se scade din suma datorată pentru cazare. Vei plăti, deci, cu 34 euro mai puţin.

De cealaltă parte, prietenul ce ţi-a trimis invitaţia va primi şi el un credit, de îndată ce tu ai efectuat călătoria. Din ce am observat noi, valoarea creditului este de până la 25 euro, variind în funcţie de suma pentru care a fost făcută rezervarea.

Şi uite aşa, cu astfel de coduri de referral poţi strânge credit în Airbnb de până la câteva sute de euro. La un moment dat, poţi chiar ajunge să te cazezi aproape gratuit.

 

 

3. Creditul de zbor Ryanair

Creditul de zbor Ryanair se traduce tot într-o sumă de bani de care poţi beneficia şi care ţi se scade din valoarea unor servicii.

Concret, de fiecare dată când faci rezervare și te cazezi cu Ryanair Rooms primești înapoi 5% din prețul camerei sub formă de Credit de zbor. Creditul ţi se cumulează în cont la fiecare astfel de rezervare şi poate fi folosit ca să obţii zboruri mai ieftine.

Noi am căutat, de exemplu, o cazare în centrul orașului Milano, iar la cei 294.81 euro am primit un credit de 14.74 euro. Asta înseamnă că, dacă am fi cu ochii în patru după oferte şi am prinde un zbor dus-întors spre Milano la 20 euro, mare parte din valoarea biletelor le-am putea acoperi cu acest credit de zbor. Cum ar veni, am zbura aproape gratis.

 

 

4. Bonusway

Bonusway înseamnă prin esenţă reduceri şi este un serviciu gratuit pe care îl folosim şi noi foarte des. Vorbim despre o platformă de cashback, a cărei menire e tocmai asta, să-ţi înapoieze nişte bani de pe urma unor cumpărături.

Dacă intri pe bonusway.ro, ai să descoperi o întreagă panoplie de magazine partenere, de la cele de călătorii şi electronice până la beauty şi fashion. Pe travel, zona care ne interesează pe noi în mod special, poţi profita de bonusuri pentru serviciile unor companii ca Booking, Airbnb, Rentalcars, GoEuro, Lufthansa, Qatar Airways şi alte câteva.

Pe Rentalcars poţi obţine un discount de 3.6%. Noi am folosit de multe ori serviciul când am avut nevoie să închiriem maşină, cum s-a întâmplat în vacanţa de 7 zile din Iordania.

În călătoriile noastre, apelăm şi la GoEuro, tot partener Bonusway şi el. Folosim serviciul ca să cumpărăm bilete pentru diverse combinaţii de transferuri între oraşe. Ne-a fost tare de ajutor când am explorat coasta de est a Spaniei şi a trebuit să ne găsim o variantă convenabilă de transport de la Valencia la Alicante, Costa Blanca.

Partea şi mai faină e că de Black Friday mulţi dintre partenerii Bonusway au oferte speciale. Asta înseamnă că ai parte de reduceri suplimentare. Ce trebuie să faci tu ca să îţi amplifici discount-urile de Black Friday-ul acesta (şi de aici încolo)? Doar trei lucruri:

1. Te înregistrezi pe bonusway.ro.
2. Alegi magazinul de unde vrei să faci cumpărături.
3. Plasezi comanda.

E cam atât de simplu! Bonusul îl primeşti în contul tău Bonusway, iar când se adună minim 50 lei, banii pot fi transferaţi direct pe cardul personal, ca să-i cheltui cum vrei. Noi, de regulă, îi punem la bătaie pentru alte călătorii.

 

 

 

Mai ia în calcul şi faptul că, de Black Friday, poţi face cumpărături prin Bonusway de la mai multe magazine (Fashiondays, Decathlon, Vivre, Cărtureşti etc.), iar asta te ajută să beneficiezi de încă şi mai multe bonusuri.

Bine e să îţi creezi un obicei din a face achiziţii prin această platformă de cashback. Puţin de aici, puţin de dincolo, iar la final se adună o sumă frumuşică pe care o economiseşti.

Şi pentru că tot suntem în febra Black Friday, intră pe Bonusway, fă-ţi repede cont şi bucură-te de reduceri încă şi mai mari!

 

5. Booking Genius

Cei de la Booking au şi ei un program de loialitate care îţi aduce beneficii speciale. Genius este gândit pe niveluri, fiecare având alocate anumite recompense şi beneficii. Nivelul 1 înseamnă, de exemplu, un discount de 10% la aproape toate rezervările Genius ulterioare, nivelul 2 se traduce prin reduceri de 10-15%, mic dejun sau upgrade de cameră la anumite proprietăți.

Noi suntem la Genius nivelul 2, drept care avem reduceri consistente la cazare. Ca să ajungi sa fii membru Genius trebuie să ai un cont Booking.com și două sejururi finalizate în ultimii doi ani pentru nivelul 1, respectiv cinci sejururi finalizate în ultimii doi ani pentru nivelul 2.

Dar şi mai avantajos la programul acesta e faptul că reducerile Genius se cumulează cu reducerile obţinute prin serviciul Bonusway. Aşa se face că, dacă ai deja un discount prin Genius, poţi primi încă 4% reducere făcând rezervarea prin Bonusway. Iar dacă mai prinzi şi o zi cu oferte speciale la anumite hoteluri şi pensiuni, ei bine, te alegi cu o super economie. Îți lăsăm mai jos un exemplu concret cu o simulare făcută pentru o cazare în Cappadocia, Goreme.

Booking Genius Nivel 1- cazarea costă 96 euro

 

Booking Genius Nivel 2- cazarea costă 91 euro

Booking Genius Nivel 2+Bonusway- cazarea costă 87 euro

 

Tu ce ponturi pentru reduceri mai știi?

The post 5 ponturi pentru reduceri mai mari la călătorii de Black Friday first appeared on Aventurescu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0