HomeEveniment

ANDRIȚOIU: Am testat, de aceea am descoperit atâtea cazuri în Primărie! NU se impune o retestare

ANDRIȚOIU: Am testat, de aceea am descoperit atâtea cazuri în Primărie! NU se impune o retestare

Primăria Bistrița a devenit un focar COVID, după ce zeci de angajați au fost depistați pozitiv. Șefa DSP BN a explicat că la fiecare caz nou în instituție s-au testat nu doar contacții imediat apropiați, de aceea s-au și găsit atâtea cazuri. ”Nu se impune o retestare a tuturor angajaților. Oricum, unii deja s-au întors la lucru, trecându-le perioada de 14 zile” a declarat Andrițoiu.

Zeci de angajați ai Primăriei Bistrița au fost testați pozitiv cu noul tip de coronavirus, transformând instituția într-un adevărat focar. În total, 83 de angajați ai instituției au fost infectați cu COVID 19.

Prefectul Stelian Dolha și viceprimarul Sorin Hangan, declarau în cadrul unei emisiuni Bistrițeanul LIVE că ar trebui testat TOT personalul PMB.

Testarea pentru Covid-19 a tuturor angajaților din Primăria Bistrița, tot mai mult luată în calcul

Șefa DSP BN, în schimb, a explicat că NU e nevoie de o retestare a angajaților din primărie.

”Noi la fiecare caz care a apărut nou, am testat pe toți din birou. Nu doar pe cei simptomatici. Așa a fost și, spre exemplu, ca atunci când dintr-o direcție a primăriei, unu a fost testat pozitiv, dar testând și pe ceilalți, deși asimptomatici, am mai descoperit nouă. AM făcut o excepție la Primăria Bistrița, testând chiar și asimptomaticii, tocmai pentru că e o instituție unde se lucrează cu publicul. DE aceea am făcut așa. Deci nu se mai impune o retestare” a declarat, pentru Bistriițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

În prezent, din cei 83 de angajați ai primăriei, depistați pozitiv, mai sunt activi 17:

Situația în Primăria Bistrița este următoarea:

  • din aparatul primarului (direcția tehnică, resurse umane, etc)- au fost depistate 56 de persoane pozitive – mai sunt active 10
  • de la Direcția de Asistență socială- 4 cazuri de infectare- UNA mai e activă
  • Direcția de Servicii Publice- 9 cazuri de infectare- trei mai sunt încă activi
  • Poliția Locală – 9 infectați – un singur caz activ
  • Creșă- patru cazuri pozitive- unul mai e activ
  • Centrul Cultural Municipal George Coșbuc- o persoană infectată- încă activă

Deci avem încă 17 persoane încă infectate, adică nu le-a trecut cele 14 zile de la depistarea testului pozitiv. Ceilalți sunt întorși la muncă, unele direcții din cadrul primăriei funcționând deja cu toți angajații” a concluzionat Anca Andrițoiu.

 

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0