Aproape 3.000 de doze de vaccin anti-Covid19 sunt așteptate în Bistrița-Năsăud

HomeSanatate

Aproape 3.000 de doze de vaccin anti-Covid19 sunt așteptate în Bistrița-Năsăud

Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns în ziua de Crăciun în România, prin Vama Nădlac. În Bistrița-Năsăud sunt așteptate aproape 3000 de doze de vaccin. 

Potrivit ProPolitica, procesul de vaccinare ar putea începe și în Bistrița-Năsăud la finalul lunii decembrie, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și la Năsăud. În județul nostru s-au întocmit liste cu personalul medical (aproximativ 2900 de persoane) care ar putea fi vaccinate în prima etapă.   

Vaccinarea începe mâine, 27 decembrie 2020, în cele 10 spitale de boli infecțioase din țară aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. 

În Bistrița-Năsăud, în prima etapă a campaniei de vaccinare vor fi imunizați lucrătorii din domeniul sănătății și cel social (sistem public sau privat) – au precizat reprezentanții Prefecturii Bistrița-Năsăud.

„Într-o a doua etapă, vor fi vaccinați cei cu grad ridicat de risc – adulții peste 65 ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate, au confirmat reprezentanții Prefecturii Bistrița-Năsăud.

Imunizarea va contribui în mod substanțial la reducerea cazurilor de CoVid-19 care ne pune în pericol sănătatea. Vaccinul este soluția care a reușit de-a lungul multor decenii să contribuie la combaterea de pandemii la nivel mondial, salvând vieți și contribuind chiar la eradicarea unor boli”, concluzionează autoritățile județene.

Care sunt centrele în care bistrițenii vor putea merge să se vaccineze puteți afla AICI.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0