Pacienții asimptomatici și cei cu forme ușoare de COVID-19, tratați acasă

HomeEconomic

Pacienții asimptomatici și cei cu forme ușoare de COVID-19, tratați acasă

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență în care este prevăzut faptul că românii infectați cu COVID-19 și vor fi asimptomatici sau au puține simptom

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență în care este prevăzut faptul că românii infectați cu COVID-19 și vor fi asimptomatici sau au puține simptome, vor putea fi tratați la domiciliu, prin telemedicină.

Pacienții asimptomatici și cei cu forme ușoare de COVID-19 vor fi tratați acasă, prin telemedicină, potrivit unei Ordonanțe de Urgență care a fost adoptată joi de Guvern.

Ordonanța prevede că pacienții vor fi tratați la domiciliu prin telefon, iar aceștia trebuie să țină legătura cu medicul de familie care le va prescrie tratamentul, le va spune dacă este sau nu nevoie să-l ia și, foarte important, va trebui să-i monitorizeze, pentru că medicul de familie va decide dacă este sau nu nevoie de internare în caz că starea pacientului se înrăutățește.

Totodată, Nelu Tătaru, ministrul Sanătății a declarat că DSP și Poliția ar putea să-i verifice la domiciliu pe cei care sunt tratați acasă, pentru că vor autoritățile să știe dacă sunt sau nu respectate condițiile de izolare.

În textul aceleiași ordonanțe de urgență se specifică și faptul că părinții pot cere zile libere de la serviciu ca să stea cu copiii care învață online. Despre acest subiect puteți reciti în materialul de mai jos:

Părinții vor putea sta acasă cu copiii cu 75% din salariu

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0