HomeEconomic

Autostrada Nordului e lege. Ce spun parlamentarii din BN

Autostrada Nordului e lege. Ce spun parlamentarii din BN

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege pentru aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Nordului. În favoarea acestui proiect au votat 211 deputaţi, printre care și deputații de Bistrița-Năsăud Robert Sighiartău (PNL), Ionuț Simionca (PMP) și Daniel Suciu (PSD).

Inițiatorul proiectului de lege a fost deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca. Acesta afirmă că adoptarea inițiativei reprezintă un moment istoric pentru bistrițeni și pentru zona de nord a țării.

Moment istoric pentru bistrițeni: construcția Autostrăzii Nordului, obligatorie prin lege. Am asistat astăzi, în Parlamentul României, la un moment istoric pentru județul Bistrița-Năsăud și pentru județele din Nordul țării. Camera Deputaților a aprobat inițiativa legislativă de construcție a Autostrăzii Nordului, un proiect pe care l-am inițiat în urmă cu 2 ani, care a fost adoptat de Senat și urmează să plece spre promulgare la Președintele României pentru a deveni lege. Legea obligă guvernele, indiferent de culoarea lor politică, să construiască, în 3 ani, o autostradă care să lege Nordul țării (pe traseul Vama OAR- Satu Mare – Baia Mare – Dej- Bistrița – Suceava) de Occident. Această autostradă include și șoseaua de centură a municipiului Bistrița. Vorbim, de departe, de cel mai mare și mai important proiect de infrastructură din regiune din ultimii 30 de ani.Vreau să le mulțumesc din suflet bistrițenilor care au semnat pentru susținerea acestui proiect și care m-au motivat să lupt pentru a transforma visul lor în realitate. Cu muncă, cu seriozitate, cu perseverență, cu dedicație pentru cei care m-au trimis să îi reprezint în Parlament, am demonstrat că se poate”, a transmis deputatul Ionuț Simionca.

De asemenea, și deputatul Robert Sighiartău este de părere că acest obiectiv de investiții este crucial.

Am votat, alături de colegii liberali, Legea pentru Autostrada Nordului – drumul expres care conectează nordul României la rețeaua europeană de autostrăzi și leagă, prin Bistrița-Năsăud, Suceava și Bucovina de Satu Mare și Maramureș. Luna trecută, la Bistrița, premierul Ludovic Orban a reafirmat angajamentul susținerii Guvernului PNL pentru realizarea acestui obiectiv. Proiectul este în implementare. Pentru sectorul care leagă Satu Mare de granița cu Ungaria, a fost semnat contractul pentru realizarea Studiului de fezabilitate și a Proiectului tehnic de execuție. În august, a fost emis ordinul de începere a activității de proiectare. Pentru cele trei loturi de drum de mare viteză Baia Mare – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava (335 km) sunt în evaluare ofertele depuse pentru realizarea studiilor de fezabilitate. Ca deputat de Bistrița și secretar general al Partidului Național Liberal mă voi bate pentru acest obiectiv de investiții crucial pentru dezvoltarea economică a zonei și îmbunătățirea condițiilor de viață pentru românii din nordul țării”, a transmis Sighiartău.

De asemenea, deputatul PSD Daniel Suciu a subliniat că această lege i-a determinat pe deputați să colaboreze.

Cel mai important e că am depășit toate obstacolele. E dovada că putem colabora unii deputați mai tineri și să facem front comun când e vorba de județul nostru, deși suntem adversari politici. Da, azi cu Ionuț Simionca ne-am aliat și ne-am convins colegii să voteze “Autostrada Nordului”! (…) Avem lege aprobată!”, a transmis Daniel Suciu.

Potrivit proiectului adoptat de Camera Deputaților, se aprobă executarea obiectivului de investiţii Autostrada Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, denumită Autostrada Nordului.

Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Articolul Autostrada Nordului e lege. Ce spun parlamentarii din BN apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0