HomeEconomic

Bogdan Ivan: ”PNL și Președintele Iohannis vin în fața românilor cu omul ce a împrumutat 1.000€/secundă”

Bogdan Ivan: ”PNL și Președintele Iohannis vin în fața românilor cu omul ce a împrumutat 1.000€/secundă”

Social democratul Bogdan Ivan, recent ales deputat în Parlamentul României, a criticat în termeni duri nominalizarea PNL pentru funcția de premier. Potrivit acestuia, în mandatul lui Florin Cîțu la conducerea Ministerului Finanțelor Publice, datoria publică a României a crescut cu peste 25 de miliarde de euro.

Atât s-a putut! PNL și Președintele Iohannis vin în fața românilor cu omul ce a împrumutat 1.000€/secundă și a crescut datoria publică a României cu peste 25 de miliarde de euro (cât în 21 de ani între 1990 și 2011). Fără un proiect clar de țară, fără proiecte coerente pentru IMM-urile care pun lacătul pe ușă, fără o plasă de siguranță pentru oamenii ce rămân fără locuri de muncă”, a scris Ivan pe Facebook.

În schimb, social democratul susține că PSD e pregătit să vină la guvernare cu proiecte concrete încă din prima zi de guvernare. Acesta oferă și câteva exemple din proiectele pregătite de PSD pentru guvernare:

  • Programe de testare masivă gratuită pentru oameni, pentru a depista persoanele infectate și pentru a întrerupe lanțul epidemiologic;
  • Protecţia personalului medical care va asigura funcţionalitatea sistemului de sănătate și încurajarea producției de medicamente autohtone și de dispozitive medicale necesare pentru diagnosticarea și tratamentul COVID-19.
  • Deschiderea tuturor spitalelor, atât pentru bolnavii cronici cât și pentru bolnavii Covid 19. Reorganizarea spitalelor generale, amenajarea de circuite dedicate și paturi pentru pacienții COVID-19, inclusiv pentru terapie intensivă, precum și asigurarea asistenței medicale de rutină pentru pacienții cu boli cronice sau acute, acces fără întârziere la serviciile de sănătate în timpul pandemiei, prin testare rapidă la internare ori prezentare.
  • Creșterea veniturilor și a bunăstării populației prin introducerea de deduceri salariale, pentru salariații cu venituri mici și pentru cei cu copii în întreținere, soluție fără impact major asupra PIB dar care va aduce venituri suplimentare pentru peste 85% dintre salariați.
  • Dublarea alocațiilor și aplicarea legii pensiilor, măsuri care vor determina creșterea puterii de cumpărare și vor stimula puternic repornirea economiei.
  • Garantarea locurilor de muncă prin adoptarea urgentă unor scheme de ajutor de stat pentru crearea de slujbe și a unor programe care să susțină mediul de afaceri și să încurajeze angajările.
  • Redeschiderea piețelor în condiții de siguranță.
  • Redeschiderea școlilor cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, după modelul școlilor din întreaga Uniune Europeană.

Reamintim că, miercuri seară, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că Biroul Politic Naţional al liberalilor a decis, cu o singură abţinere, ca Florin Cîţu să fie propus pentru funcţia de premier.

Articolul Bogdan Ivan: ”PNL și Președintele Iohannis vin în fața românilor cu omul ce a împrumutat 1.000€/secundă” apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0