HomeEconomic

Bogdan Ivan: Suport masiv pentru producătorii agricoli și companiile românești

Bogdan Ivan: Suport masiv pentru producătorii agricoli și companiile românești

România trebuie să înceapă să aibă grijă de capitalul românesc și antreprenorii români, este de părere Bogdan Ivan, candidat al PSD Bistrița-Năsăud la un mandat de deputat. Acesta consideră că doar în acest fel se va putea depăși actuala criză economică și va putea crește nivelul salarial și de trai al cât mai multor români!

Județul Bistrița-Năsăud este locul ideal pentru a dezvolta și mici afaceri în agricultură și turism. Potențialul este uriaș! Vrem să le dăm această șansă tinerilor din mediul rural și urban și să-i susținem cu fonduri guvernamentale și europene să facă acest lucru. În același timp, județul nostru, aflat în proximitatea Universităților din Cluj-Napoca și Târgu-Mureș poate fi locul ideal pentru dezvoltarea unor afaceri în cercetare avansată, tehnologie, IT, robotică sau medicină. Clujul a devenit un loc foarte scump, iar aceste tipuri de afaceri vor migra încet spre centrele urbane limitrofe, cum ar fi Bistrița, Alba Iulia, Zalău, Oradea. Trebuie să fim pregătiți să atragem spre Bistrița cât mai multe astfel de afaceri. Sutele de tineri bistrițeni angajați azi în companiile IT din Cluj vor putea lucra acasă, în Bistrița”, spune Ivan.

Candidatul PSD Bistrița-Năsăud afirmă că va susține două obiective strategice – capitalul românesc și tinerii antreprenori din turism și agricultură și propune câteva proiecte concrete pe care intenționează să le susțină din 7 decembrie:

  • Program Național de consiliere gratuită a tinerilor care vor să acceseze fonduri europene;
  • Extinderea programului Start Up Nation pentru investiții în agricultură și agroturism
  • Lansarea unui Program Național de Finanțare Tip Start-Up, exclusiv pentru Diaspora
  • Impozit ZERO timp de 10 ani pentru companiile care investesc în cercetare, tehnologie, medicină și IT. Astăzi, tineri români de geniu nu au oportunitatea de a lucra în cercetare în țara noastră și această inițiativă ar sprijini companiile private să investească în aceste domenii strategice.
  • Introducerea de facilități fiscale pentru producătorii locali de produse agricole și pentru investitorii în agroturism
  • Simplificarea procedurilor de atestare și certificare a produselor tradiționale locale și a celor bio
  • Program Național de susținere financiară prin granturi a IMM-urilor din agrobusiness, turism și tehnologie care vor să-și promoveze produsele/serviciile în afara țării (participări la târguri, expoziții, evenimente de business etc)
  • Program-suport de creditare fără dobândă (sau minimă), prin băncile românești (CEC și Eximbank), pentru companiile locale din domeniul agricol și alimentar.

Capitalul românesc, a ajuns, potrivit ultimelor statistici, la cca. 44% din total, diferența de 66% fiind capitalul străin. Antreprenorii români, mici și mari, trebuie susținuți cu orice mijloace să-și crească afacerile. Eu și colegii mei din PSD avem legi concrete care să vină în sprijinul capitalului românesc!”, a mai adăugat Ivan.

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – PSD Org. Jud. Bistriţa-Năsăud | Realizat de GAZETA DE MEDIA SRL | Codul de identificare a Mandatarului Financiar: 11200020

Articolul Bogdan Ivan: Suport masiv pentru producătorii agricoli și companiile românești apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1