HomeUltimele stiri

Cele 2 doze de vaccin te scapă de carantină la intrarea în tară

Cele 2 doze de vaccin te scapă de carantină la intrarea în tară

Persoanele care intra in tara si vin dintr-o zona cu risc epidemiologic mare nu trebuie sa mai stea in carantina la sosire daca sunt imunizate cu cele 2 doze de vaccin. Decizia a fost aprobata ieri, 18 ianuarie, de către Departamentul pentru Situații de Urgență.

Trebuie să treacă însă 10 zile de la a doua doză de vaccin pentru a se încadra în categoria celor care nu mai stau în carantină, iar dovada efectuării vaccinului, inclusiv data administrării rapelului, va fi printr-un document emis de unitatea sanitară care a administrat vaccinul, din România sau din străinătate, se arată în hotărâre.

„Acelaşi regim se aplică şi în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză“, se mai arată în hotărâre.

Şi persoanele care sunt contact direct cu un pacient pozitiv pot ieşi din carantină după zece zile, nu după 14 ca până acum, dacă în a opta zi fac un test COVID şi este negativ, potrivit CNSU.

Sursa –Gazeta de Cluj

Articolul Cele 2 doze de vaccin te scapă de carantină la intrarea în tară apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1